Annonce
Fredericia HK

FHK døde i Aalborg, men den døde med støvlerne på

Niklaj Mehl scorede fire gange mod Aalborg, da FHK døde med støvlerne på. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fredericia HK har stor ære af onsdagens kamp mod topholdet Aalborg Håndbold. Den endte med det forventede nederlag, men gæsterne bed fra sig og var med indtil de sidste minutter, hvor Aalborg trak fra og vandt med 29-24.
Annonce

Aalborg: Fredericia HK tabte forventeligt til ligaens førerhold Aalborg, da de to mødtes onsdag aften i Nordjylland. FHK kæmpede hele kampen, men efter pauseføring på 15-11, vandt hjemmeholdet med 29-24.

FHK var ikke levnet nogen chancer for succes. Aalborg stod mellem to vigtige Champions League-kampe, og det kunne måske forstyrre spillernes mentale tilgang tilstrækkeligt til, at FHK kunne drille hjemmeholdet. Søndag tabte Aalborg til ungarske til MOL-Pick-Szeged, tog imod FHK onsdag og spiller mod Flensburg Handewitt søndag.

Det var kampen mod overmagten for FHK, for Aalborg er storfavorit til at vinde DM-guld for andet år i træk. Hjemmeholdet begyndte da også med en hvis voldsomhed både offensivt og defensivt, og efter tre minutters spil stod der 3-0.

Men FHK giver ikke op, og gæsterne fik med stor ildhu slidt sig tilbage i opgøret op til flere gange. Først blev der reduceret til 5-4, før Aalborg med en velspillende Tobias Ellebæk atter tog fat. Hjemmeholdet bragte sig på 10-6, før Jesper Houmark tog timeout og fik justeret gæsterne igen.

FHK havde flere muligheder for at komme på minus en. Jakob Mikkelsen og Kristian Stoklund var som altid velspillende, og en interessant offensiv formation med både Nikolaj Mehl og Stoklund som kreatører pressede hjemmeholdet. Men i målet var Mikael Aggefors kort og godt et plankeværk, og han blev forskellen på mandskaberne. Han tog flere helt frie chancer. I den anden ende stod Jimmi Andersen også glimrende, men modstanderens målmand overskyggede ham, fordi hans redninger var fra en anden planet.

Målmandens redningsprocent i første halvleg hed 52,17, og han havde flere helt vilde dobbeltredninger og redninger på friløbere. Om han stod godt, eller om afslutningerne var for ringe er op til fortolkning. Men FHK var bagud med 15-11 i pausen - hjemmeholdet virkede slet ikke tilfreds, da de gik i omklædningsrummet.

Aalborg Håndbold-Fredericia HK 29-24 (15-11)

Håndboldligaen

Mål for Aalborg: Henrik Møllgaard 6, Tobias Ellebæk 5, Mads Christiansen 5, Oliver Norlyk 3, Mark Strandgaard 3, Mishels Liaba 2, Magnus Saugstrup 2, Benjamin Jakobsen 1, Buster Juul 1, Sebastian Barthold 1.

Mål for FHK: Jakob Mikkelsen 5, Kasper Young 5, Nikolaj Mehl 4, Kristian Stoklund 4, Rune Andersen 2, Martin Bisgaard 2, Mathias Hedegaard 1, Rasmus Meyer 1.

Udvisninger: Benjamin Jakobsen (10.), Jakob Mikkelsen (20.), Mathias Hedegaard (39.), Jesper Lindgren (48.), Mishels Liaba (53.), Rune Andersen (58.).

Dommere: Jonas Primdahl og Lasse Wahlstrøm.

Tilskuere: 3267 i Jutlander Bank Arena.

Annonce

Aalborg trådte på speederen

Aalborg stod uden nederlag i ligaen efter syv kampe, og cheftræner Stefan Madsen havde klargjort, at han og storfavoritten ville komme med alt, hvad den kunne trække til aftenens kamp.

Det betød, at store spillere som Henrik Møllgaard, Mads Christiansen, Tobias Ellebæk og landsholdsaktuelle Magnus Saugstrup spillede mod et skadesramt FHK-mandskab, hvor Victor Skillhammar, Rune Schrøder, Rasmus Jensen og Kristian Olsen hang i bremsen. De to sidstnævnte var ude med længere skader.

Aalborgs angreb kom i voldsomme bølger, og det lykkedes hele tiden hjemmeholdet at holde sig foran med et, to, tre eller fire mål, mens FHK hele tiden havde den knap så eftertragtede rolle som forfølger. Når gæsterne var tæt på, kom der et tordendrøn eller to, der atter åbnede en komfortabel føring til rækkens nummer et.

FHK har en evne til at bide sig fast som en bulldog trods modvind på halgulvet, og det skete også i denne kamp, som gæsterne har stor ære af. Men forskellen på top og bund er evnen til at score de vigtige mål. Den manglede FHK denne aften, mens især superstjernen Henrik Mølgaard besad den evne. Skuddene faldt hårdt og tungt, og midtvejs i anden halvleg stod der således 21-17 til Aalborg.

Den føring kom FHK sig aldrig over, selvom spillerne kæmpede så blodet sprøjtede. FHK fik lukket hullet til to igen, men mod kampens afslutning stak Aalborg atter af og vandt med sikre 29-25. Var FHK nogensinde i nærheden af point? Formentlig ikke.

Næste kamp spilles først den 1. november. Her gæster Århus thansen Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce