Annonce
Trekantområdet

FHK led et snævert nederlag i træningskampen mod Århus

Ramus Meyer og FHK tabte med 26-25 til Århus Håndbold mandag aften. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Et svækket FHK-mandskab måtte finde sig i at tabe en tæt træningskamp mod Århus Håndbold med 26-25.
Annonce

Aarhus: FHK knuste Otterup med hele 40-26 i den første af sæsonens træningskampe. . Der var tale om en modstander af en anden kaliber i Bellevuehallen ved Risskov mandag aften. Århus Håndbold stod på den anden side af midterlinjen, og FHK tabte med 26-25

Gæsternes nye fløjspiller Mads Lenbroch var blevet klar til kamp efter en mindre skade, mens de cirka 20 fremmødte fans stadig måtte kigge langt efter Mischels Liaba, Rasmus Jensen, Jakob Mikkelsen, Kasper Young og Kristian Olsen, der plejede mindre skavanker.

Alle mand er solide forstærkninger til truppen, når de engang bliver kampklar, så det er ikke den stærkeste udgave af FHK, vi ser i disse dage.

Århus Håndbold har været udsat for en åreladning før sæsonen, og kigger man på klubbens hjemmeside, er der 16 spillere i truppen, hvoraf de syv er repræsenteret med billeder, mens de resterende ni endnu ikke er blevet foreviget til PR-brug.

Det siger noget om, hvor ny truppen er.

Bærer man briller med negativt udsyn, vil man sige, at holdet fra smilets by står svækket tilbage efter at have vinket farvel til store profiler. Den største af dem alle, Nikolaj Læsø, er eksempelvis taget til Aalborg, mens Anders Kragh Martinussen nu er under FHK's faner.

Andre vil sige, at klubben er styrket inden denne sæson, fordi hierarkiet er blevet brændt ned, så harmonien har kunnet gro i asken af det der var.

Hvor opgøret mod Otterup nærmest var ovre, før det kom i gang, var der mere bid i aftenens modstander. Århus er et projekt under opbygning, men selv i denne halvfærdige tilstand var de en ligeværdig modstander.

Således var kampen tæt, og de to hold fulgtes ad. Anders Kragh Martinussen fremviste sin styrke i kampens indledning og scorede tre gange, men Århus Håndbold hang på. Efter 17 minutter lignede det, at FHK havde fået overhånden i kampen som følge af godt og brutalt forsvarsspil, og Erik Veje Rasmussen tog en timeout ved stillingen 8-6 til FHK.

Rasmus Meyer var i denne periode glimrende som betonmur midt i forsvaret, men det var også påkrævet, for Jesper Lindgren havde forladt banen med en skade efter knap 10 minutters spil.

Annonce

Lige i pausen

BSH-træner Peter Bredsdorff-Larsen var til stede for at overvære sin første modstander, når ligaen fløjtes i gang den 2. september. Her besøger BSH thansen Arena i Fredericia.

Han så et FHK-mandskab, der gik lidt ned i kadence de følgende minutter, og Århus Håndbold fik atter kontakt. Efter 21 minutter var det Jesper Houmarks tur til at tage timeout ved stillingen 9-9.

FHK var mere roligt spillende i de første 30 minutter, som ikke bød på den tornado af et angreb, vi er blevet forvænt med at se. Efter 20 minutter kom unge Mikkel Løvkvist ind i målet i stedet for Jimmi Andersen, der havde stået en fin kamp. Den unge målmand havde ikke sin bedste dag men stod også i en periode, hvor forsvaret ikke var kittet helt sammen.

Århus fik lettere ved at score, og i pausen var stillingen 14-14 mellem to ligeværdige mandskaber.

Annonce

Jesus-højde

Momentum skiftede til Århus-favør efter pausen. FHK's angreb manglede kvalitet i afslutningerne, og Århus bragte sig relativt ubesværet foran med 19-16 efter 39 minutters spil.

På det tidspunkt var der en morsom ordveksling mellem FHK-assistenttræner Ole Damgaard og playmaker Nicolaj Nørager på bænken efter en afbrænder:

- Vi kan ikke sætte skuddene i Jesus-højde, lød det fra Damgaard, som illustrerede sin pointe ved at stille sig som Jesus på korset og pege på sin hånd.

Kampfakta

Århus Håndbold-Fredericia HK 26-25 (14-14)

Mål for FHK: Anders Kragh Martinussen 6, Kristian Stoklund 6, Nicolaj Nørager 5, Rune Andersen 4, Jakob Frederiksen 2, Rasmus Meyer 1, Martin Bisgaard 1.

Et meget godt billede på en periode, hvor afslutningerne fra gæsterne manglede den fornødne kvalitet.

Hjemmeholdet kom på 22-18, før FHK begyndte at bide igen. Med et missil af den anden verden gjorde Anders Kragh Martinussen det til 22-19, før Kristian Stoklund kort efter lukkede hullet lidt mere. Emil Tellerup kom i målet og stod godt. Målmandens form var kraftigt medvirkende til gæsternes modoffensiv og efter 48 minutter var der atter kontakt:

22-22.

Kampen forblev lige. Med et minut tilbage var Århus foran med et mål, 26-25, og FHK skulle forsøge at score og sørge for et uafgjort resultat. Det lykkedes ikke, og en tæt kamp endte med et snævert nederlag.

FHK spiller allerede igen tirsdag på hjemmebane, hvor Midtjylland kommer til Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - op mod 100 besætninger skal aflives

Annonce