Annonce
Navne

Fhv. politiinspektør blev 91 år: Med Sten Jørgensens død er vi mange, der siger farvel til en god kollega, chef og ven

"Sten nød som chef for ordenspolitiet i Fredericia stor respekt for den måde, han greb tingene an på. Han satte stor energi ind på, at ordentlighed og retfærd skulle være ledelinjer for personalet", skriver Henning Due Lorentzen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Mindeord: Pensioneret politiassistent Henning Due Lorentzen, Fredericia, har skrevet mindeord om fhv. politiinspektør Sten Aage Jørgensen, Fredericia, der blev 91 år:

Sten Aage Jørgensen sov stille ind 26. marts på plejecenter Othello, hvor han havde boet i kort tid.

Med Sten Jørgensens død er vi mange, der siger farvel til en god kollega, chef og ven. Sten nød som chef for ordenspolitiet i Fredericia stor respekt for den måde, han greb tingene an på. Han satte stor energi ind på, at ordentlighed og retfærd skulle være ledelinjer for personalet.

Annonce

Jeg tror, det lykkedes. Som mangeårig tillidsmand for ordenspolitiet i Fredericia havde jeg stor kontakt til Sten, og de nødvendige forhandlinger, vi måtte føre med hinanden, var netop præget af ordentlighed og retfærd.

Det skinnede tydeligt igennem, at Sten også som yngre betjent havde været faglig aktiv indenfor politiet, og det gjorde, at vi ofte talte samme sprog med stor respekt for løsningen af de opgaver, vi havde.

Sten havde en imponerende livsforløb og karriere. Født i Øls ved Hobro i 1929, flyttede til Fredericia i 1935, 1946-1952 bankelev og bankassistent i Fredericia Privatbank, politibetjent i København, Middelfart og Vejle fra 1952 til 1969, hvorefter han blev lærer i udrykningstjeneste på politiskolen i København.

Næstkommanderende for den danske politistyrke på Cypern fra 1974 til 1975. Derefter tjenestegørende i Fredericia, hvor han var chef for ordenspolitiet frem til 1993, hvor han lod sig pensionere.

Sten deltog herefter trofast i de månedlige sammenkomster, som vi pensionerede politifolk fra Fredericia holder.

Sten var en meget efterspurgt foredragsholder, og der er ikke mange foreninger i Fredericia og omegn, der ikke har haft ham på programmet. Han var en gudsbenådet fortæller og havde en stor viden om historien generelt, men særligt om Fredericia og Anden Verdenskrig var han helt suveræn.

Hans store historiske interesse var også vendt mod politiets historie, og gennem mange år arbejdede han på at skrive Fredericia Politis historie. I 2012 udgav han sammen med lokalhistorisk forlag i Fredericia bogen "Fredericia Politis historie 1650 - 2008" - et imponerende værk.

Sten var et stort familiemenneske og var gift med Lis. Sten og familien oplevede den store sorg at miste Lis i 2019, og det ramte Sten meget hårdt. Men en fighter som han var, så insisterede han på, uagtet den dybe sorg han bar på efter Lis død, at holde sin 90-års fødselsdag, hvilket blev gjort på flotteste vis.

Sten gik bort i bevidstheden om, at han har en dejlig familie, der også i fremtiden vil mindes og sætte pris på hans store hjerte og omsorg for dem.

Æret være Sten Jørgensens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce