Annonce
Trekantområdet

Fik udskrevet smertestillende medicin over telefonen: Poul døde, da lægerne ikke ville se ham

Trods flere opkald var der ingen, der ville undersøge Poul Henning Hansen. Det viste sig at få fatale konsekvenser. Genrefoto: Michael Bager
Poul Henning Hansen talte i telefon med flere læger, mens han havde voldsomt ondt i nakken og høj feber. Ingen af dem ville se ham som følge af coronaforsigtighed. Få dage senere var Poul Henning Hansen død.
Annonce

Taulov: Da Pia Elkjær Hansen tirsdag morgen er gæst hos Radio4, sker det på baggrund af en artikel i BT. Pia Elkjær Hansen bliver som det første spurgt, om hun tror, hendes mands sygdom ville være blevet opdaget i tide, hvis lægerne ikke havde været så fokuserede på corona.

- Ja, helt afgjort. Det er jeg slet ikke i tvivl om. For så havde de jo kommet og set til ham. Og det var der jo ingen, der ville, siger Pia Elkjær Hansen.

Hun var gennem 46 år kæreste og ægtefælle til Poul Henning Hansen, indtil han gik bort i slutningen af marts kort tid efter at have fået konstateret meningitis.

Annonce

Fik udskrevet smertestillende medicin

Poul Henning Hansen blev 68 år. Måske kunne han have levet længere, hvis lægerne havde indvilliget i at undersøge ham - for eksempel da han 21. marts ringede til vagtlægen for at fortælle om sine symptomer.

Radio4 kunne tirsdag morgen afspille telefonsamtalen i radioen takket være alarmopkald, som BT har fået aktindsigt i. Klippet kan høres nederst i artiklen.

- Jeg har simpelthen så ondt i min nakke. Jeg kan slet ikke dreje hovedet eller noget, sagde Poul Henning Hansen i telefonen og fortalte videre, at han også havde haft voldsomt ondt i ryggen og havde høj feber.

Lægen mente ikke, at der var tale om corona, men han ville alligevel ikke undersøge ham.

- Det ville være usandsynligt, men vi er jo ikke meget for at se dig, som det er lige nu. Så derfor synes jeg, du skal prøve noget smertestillende og så prøve at ringe til din egen læge i morgen, lød svaret.

Derfor ringede Poul Henning Hansen dagen efter til sin egen læge. Han havde på det tidspunkt 39,2 i feber, men lægen ville alligevel ikke se ham. I stedet fik han udskrevet smertestillende medicin.

Annonce

Ni minutters overtalelse til en ambulance

To dage senere var han blev så dårlig, at hans hustru selv kontaktede vagtlægen.

- Han har simpelthen haft så ondt i hans nakke og i hans skulder og de der knolde, der sidder omme bag på hovedet. Jeg tror fandeme, han har lungebetændelse. Han kaster op, og det står ud af ham, og han hoster, og han hoster, lød det desperat fra Pia Elkjær Hansen.

Der skulle yderligere ni minutters overtalelse til for at få tilsendt en ambulance.

På hospitalet blev han testet tre gange for coronavirus, og hver gang var prøven negativ. I stedet fik han konstateret meningitis og blev lagt i respirator.

Annonce

Der er en, der mangler

Poul Henning Hansens liv stod dog ikke til at redde, og respiratoren blev slukket 27. marts - seks dage efter det første råb om hjælp.

- Ja, det ved jeg snart ikke, svarer en tydeligt berørt Pia Elkjær Hansen på spørgsmålet om, hvordan hun nu skal komme videre.

- Jeg skal prøve at leve en normal hverdag med mine børn, selvom det er svært. Der er ét stort hul. Der er en, der mangler. Og det er både for børn og børnebørn og mig selv ikke mindst. Men jeg håber, at de bliver hørt, når folk ringer ind, og at vi så kan få noget hjælp, siger hun.

Pia Elkjær Hansen har klaget til Styrelsen for Patientsikkerhed og Patienterstatningen over behandlingen.

Nedenfor kan du høre klip fra telefonsamtalerne med lægerne og resten af indslaget med Pia Elkjær Hansen i Radio4 Morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce