Annonce
Give

Filmklub vil vise film i Huset

En filmklub er måske på vej til Huset på Rådhusbakken. Planen er, at filmene skal vises i salen i kælderen. Foto: Mette Mørk

Danske Seniorer pusler med planer om at starte en klub for filminteresserede. Går det som planlagt er der forvisning senest i uge 23.

Give: Biografen i Give lukkede for mange år siden.

Derfor må byens borgere drage til for eksempel Vejle eller Klovborg, hvis de vil en tur i biografen. Men det bliver der sandsynligvis snart lavet om på.

Det er foreningen Danske Seniorer, der pusler med planerne om at skabe en filmklub. Her kan alle interesserede blive medlem. Det fortalte foreningens formand Anna-Margrethe Nissen Lauritsen til dialogmødet i Husets brugerråd onsdag aften. Her diskuterede man blandt andet muligheden for at skabe mere liv i Huset.

- Vi er faktisk i gang med arbejdet, og planerne er langt fremme. Vi mangler endnu en licens, lige som vi også skal have styr på, hvilket udstyr, der skal bruges og hvad, vi kan klare os med, sagde Anna-Margrethe Nissen Lauritsen.

Budskabet blev godt modtaget i Husets brugerråd, hvor Anna-Margrethe Nissen Lauritsen i øvrigt blev valgt ind i bestyrelsen.

Annonce

Vi vil satse på, at klubben bliver for hele familien. Så børnene vil også være velkomne som medlemmer.

Anna-Margrethe Nissen Lauritsen

Udstyret mangler

Ifølge planerne skal filmene vises på et lærred i Husets store sal i kælderen. Om der skal købes et nyt og større lærred eller om man skal nøjes med det eksisterende, er endnu ikke afklaret.

Det er noget af det, initiativtagerne er ved at få undersøgt. Det samme gælder stolene. Her kunne arrangørerne godt tænke sig, at de blev hævet, så de forreste ikke dækker udsynet for de bagved siddende.

Her er der mulighed for eventuelt at låne udstyr i Søndermarkshallen. Men det er både besværligt og tidskrævende at fllytte udstyret for en enkelt filmforevisning.

Planen er, at der skal vises film en gang om måneden. Det kan blive hyppigere, hvis det bliver en succes.

Hvilke film, der skal vises, bliver det op til medlemmerne af afgøre. Det bliver dog ikke en filmklub udelukkende med Morten Korchs titler på programmet.

- Men vi regner med, at klubben også skal være for børn. Så familiefilm vil helt sikker være noget af det, vi satser på, sagde Anna-Margrethe Nissen Lauritsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Vær aktiv i den 3. alder

Annonce