Annonce
Billund

Filskov Friplejehjem skal spare syv millioner kroner om året

Det er sparetider på Filskov Friplejehjem, hvor bestyrelsen har været tvunget til at finde besparelser for ikke mindre end syv millioner kroner om året. Det svarer til 30 procent af plejehjemmets drift. Arkivfoto: Jim Hoff
Filskov Friplejehjem får nu økonomisk afregning på samme niveau som de kommunale plejecentre. Det betyder, at plejehjemmet skal spare syv millioner kroner om året på driften.
Annonce

Filskov: Livremmen skal spændes ind på Filskov Friplejehjem.

En ny aftale mellem Billund Kommune og Filskov Friplejehjem betyder, at friplejehjemmet nu får væsentlig færre penge at drive plejehjem for. Helt nøjagtigt er der tale om en nedgang i tilskuddet på syv millioner kroner om året, og det får den konkrete betydning, at Filskov Friplejehjem skal spare ikke mindre end 30 procent på sit driftsbudget.

- Vi forsøger at gøre det på en måde, så plejen bliver skånet så meget som overhovedet muligt. Så det er andre ting, der bliver lagt om. Det er inden for det administrative område, og så sker der en lille smule på plejen og på aktiviteterne, som vi lægger om med henblik på at gøre det på en anden måde, fortæller Johan Andersen, der er bestyrelsesformand for Filskov Friplejehjem.

Flere medarbejdere er som følge af nedskæringerne allerede blevet afskediget på Filskov Friplejehjem. Johan Andersen ønsker dog ikke at sætte et præcist tal på, hvor mange det drejer sig om.

Annonce

Har værdierne i behold

Med den nye aftale mellem Filskov Friplejehjem og Billund Kommune kommer friplejehjemmet til at blive økonomisk ligestillet med de offentlige plejecentre. Det er en ændring, der har været undervejs i det meste af et årti og derfor ikke kommer som nogen overraskelse. Niveauet var dog ukendt.

Lederen stopper

Midt  al virakken med omstruktureringer har lederen på Filskov Friplejehjem gennem de seneste syv år, Marianne Lübker, opsagt sin stilling. Ifølge formand Johan Andersen fordi hun har fået andet job.

Souschef Vibeke Andresen er foreløbig konstitueret leder af Filskov Friplejehjem, indtil det bliver besluttet, hvordan den fremtidige organisation skal se ud.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Marianne Lübker.

- Det er aldrig rart, når man mister noget. Vi vidste godt, at vi skulle ned i pris, men vi vidste bare ikke hvor meget, siger Johan Andersen.

Konkret kommer nedskæringerne til at betyde, at der fremover blot vil være en enkelt medarbejder på vagt om natten i stedet for som hidtil to. I alt bliver 10 medarbejdere på plejecentret berørt af ændringerne.

I forbindelse med den nye aftale skal Filskov Friplejehjem have ansat sin egen sygeplejerske. Så mens nogle medarbejdere oplever at miste deres job, bliver der samtidig ansat en ny. Udgiften til sygeplejersken bliver dog dækket af Billund Kommune.

Trods ærgrelsen over nedskæringerne har formanden optimismen i behold i forhold til friplejehjemmets fremtid.

- Vi er ikke blevet dårligere plejehjem af det. Vi har stadig vores værdier i behold, siger Johan Andersen.


Vi er ikke blevet dårligere plejehjem af det. Vi har stadig vores værdier i behold.

Johan Andersen, formand, Filskov Friplejehjem
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Vejle For abonnenter

Ny vej fra ådalen til Uhrhøj rammer familie med fem børn: Kjærs jord bliver skåret midt over

Annonce