Annonce
Billund

Filskov Kro slår sig på karantænemad: - Vi skal have noget at lave

Louise Sandfeld inviterer stadig indenfor på Filskov Kro, men vil nu også levere mad ud af huset i disse corona-tider. Arkivfoto
Filskov Kro har i denne uge oplevet flere aflysninger af fester og værelser på grund af smittefaren ved coronavirus. Nu tilbyder kroen karantænemad med gratis levering - for at have noget at lave.
Annonce

Billund Kommune: Filskov Kro har i denne uge oplevet, at folk tager udbredelsen af coronavirus særdeles alvorligt. De har således modtaget en "frygteligt masse aflysninger". Det gælder både aflysninger af fester og værelser - ikke mindst fra udenlandske gæster.

- Folk aflyser, fordi de måske skal have besøg fra udlandet samtidig, eller fordi festen er for eller med ældre mennesker, fortæller kroejer Louise Sandfeld.

Aflysningerne har især taget til i denne uge.

- Og vi tror desværre kun, at det går én vej - og dét til det værre, siger Louise Sandfeld.

Annonce

- Vi vil have noget at lave

Derfor har Filskov Kro fundet på et nyt koncept - nemlig karantænemad - og dét er absolut ikke kun forbeholdt folk i karantæne, men alle, som har lyst til en dagens ret fra kroen.

- Vi tilbyder normalt en dagens ret, som folk kan afhente her, men nu har vi lagt gratis levering oveni som en ekstra service, siger Louise Sandfeld.

Initiativet er endnu så nyt, at hun ikke kan sige noget om, hvordan folk modtager det:

- Vi lagde det op tirsdag aften og regner indtil videre med at køre det i de næste to uger, siger Louise Sandfeld.

Kroen har 16 medarbejdere, og forklaringen på hele projektet er simpelthen, at de bare gerne vil have noget at lave.

- Det kom ud af frustration over aflysningerne. Det er et forsøg på at skabe en omsætning, men også ment som en hjælp til dem, der har brug for hjælp. Vi kan jo ikke bare sætte os ned og se på, at det hele stopper, men må tænke anderledes og kreativt, tilføjer Louise Sandfeld.

Kroen kører fem kilometer fra Filskov, men kører også ud i Billund, Give, Grindsted og Sdr. Omme i nævnte rækkefølge på mandage, tirsdage, onsdage og torsdage.

Annonce

Bekymrede opkald i Sdr. Omme

Også hos Sdr. Omme Kro har man oplevet at få et større selskab aflyst.

- Og så har vi modtaget nogle bekymrede opkald, men værelser som sådan er ikke blevet aflyst, siger Stephanie Graugaard, kroindehaver.

Hun er ret sikker på, at den nærmeste fremtid vil byde på udfordringer og konsekvenser af coronavirus.

- Men jeg tror ikke, vi kommer til at mærke det lige så meget som de store selskaber og hoteller, siger Stephanie Graugaard, der understreger, at også de tager situationen alvorligt og tager ekstra forholdsregler i forhold til håndsprit og ekstra rengøring.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce