Annonce
Egtved

Find bare badetøjet frem: Ny svømmehal åbner en måned før forventet

Nu varer det ikke længe, før man igen kan tumle i en svømmehal i den gamle Egtved Kommune. Åbningen af Egtved nye svømmehal er nemlig blevet fremrykket en måned, så der nu er mindre end fire uger til første åbningsdag. Arkivfoto: Mette Mørk
De første badegæster kan om mindre end en måned springe i vandet i Egtveds nye svømmehal. Halbestyrelsen er rigtig glad, men også presset, da det nu haster med at finde livreddere.
Annonce

Egtved: Nu er der pludselig ikke længe til, at man kan tage sig en dukkert i Egtveds nye svømmehal. Entreprenørerne er så langt med byggeriet, at svømmehallen kan åbne allerede 1. oktober. Det er en hel måned tidligere end forventet.

- Der har i planlægningen været lagt et par uger ind som buffer, men det har heldigvis ikke været nødvendigt. Samtidig er byggeriet gået rigtig godt fremad. Der har ikke været nogen hård vinter, som har forstyrret arbejdet, så derfor kan vi nu overtage svømmehallen 1. oktober, lyder det fra en meget glad Lars Bang, der er formand for Egtved Idræts- & Multicenters bestyrelse.

Han og resten af bestyrelsen glæder sig til at kunne byde folk ind i den nybyggede svømmehal.

- Men vi har også pludselig fået ekstra travlt, siger han med et grin.

For nu haster det med at finde livreddere, der kan dække de officielle åbningstider. Der skal ansættes en række fast livreddere, men da 1. oktober er mindre end fire uger væk, er det også nødvendigt at finde nogle midlertidige, der kan springe til fra starten.

- Vi er i dialog med andre svømmehaller for at høre, om der er nogle af deres livreddere, der kunne være interesserede i nogle ekstra timer, forklarer Lars Bang.

Livreddere søges til ny svømmehal

  • Når Egtveds nye svømmehal åbner 1. oktober, skal der bruges cirka otte livreddere, der kan dække de offentlige åbningstider sammen med centerlederen og assistenten.
  • Som livredder skal man være fortrolig med at svømme, og man skal kunne bestå erhvervslivredderprøven i svømmehallens bassin, som er fire meter dybt i den dybeste ende. Har man ikke en prøve, er hallen behjælpelig med at arrangere den.
  • I stillingsopslaget fremgår det også, at man forventer, at livredderne ikke er bange for at gribe en skurebørste, da svømmehallen skal have en høj rengøringsstandard.
  • Stillingsopslaget kan findes på Egtved Idrætsforenings hjemmeside.
  • Vil man vide mere, kan man kontakte Per Ahrensberg på 21 47 29 86 eller Kirsten Jensen på 23 45 17 33.
Annonce

De første 50 springer i vandet

Bestyrelsen planlægger nu, at første officielle åbningsdag bliver 2. oktober.

- Den officielle overdragelse af svømmehallen finder sted 1. oktober. Planen er, at vi samme dag inviterer til et VIP-arrangement, hvor 50 mennesker springer i vandet på samme tid som de første, fortæller formanden.

Billetterne til VIP-arrangementet kommer til at koste 500 kroner stykket. De 25.000 kroner, arrangementet vil indbringe, skal bruges til at købe forskellige redskaber til svømmehallen.

- På den måde kan man sige, at man har været blandt de første til at springe i vandet, samtidig med at man giver et sponsorat, siger Lars Bang

På ønskesedlen har bestyrelsen blandt andet et kæmpemæssigt badedyr.

- Vi ved fra andre svømmehaller, at de er meget populære. Blandt andet bliver de andre steder brugt i forbindelse med noget fredags-diskoteks-hygge, hvilket mange unge mennesker synes godt om. Noget lignende kunne vi godt forestille os at gøre her, forklarer han.

Men også forskellige løsninger til opbevaring og andre redskaber er på ønskelisten.

Annonce

Håber på fuld åbningstid fra start

Fra 2. oktober har alle mulighed for at hoppe i bassinerne i de officielle åbningstider.

- Om vi kan være klar til fuld åbningstid, afhænger fuldstændigt af, om vi har livreddere nok til at dække åbningstiderne ind. Vi håber, at vi kan finde livreddere nok fra start, men ellers må vi starte med lidt begrænsede åbningstider og så udvide, når vi har livreddere nok, fortæller Lars Bang og fortsætter:

- 1. oktober er lige om lidt, så vi har rigtig travlt, men vi vil gøre, alt hvad vi kan.

Den fremrykkede åbningsdato ændrer ikke på den officielle indvielse, der finder sted 29. oktober klokken 16. Her klipper borgmester i Vejle Kommune Jens Ejner Christensen (V) den røde snor. Lørdag 2. november bliver svømmehallen fejret med en stor aftenfest for byens borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce