Annonce
Vejle

Finlandsparken: Folketingsmedlem opfordrer AAB'ere til at stemme ja

AAB Vejles repræsentantskab, der tæller lejere fra alle boligselskabets afdelinger i byen, skal mødes i aften, og de bør stemme ja til den dispensationsansøgning, AAB's ledelse og Vejle Kommune er blevet enige om for Finlandsparkens fremtid. Det mener det lokale folketingsmedlem Karen Klint (S). Foto: Mette Mørk

Karen Klint (S) opfordrer repræsentantskabet i AAB Vejle til at stemme for den fælles dispensationsansøgning for Finlandsparken tirsdag aften.

Annonce

Vejle: Socialdemokratiets lokale folketingsmedlem Karen Klint opfordrer de 95 medlemmer af boligselskabet AAB Vejles repræsentantskab til at stemme ja i aften.

Her er repræsentantskabet samlet for at tage stilling til en ansøgning om dispensation fra den nye ghettolov, der kræver, at kun 40 procent af Finlandsparkens boliger kan forblive almene i år 2030.

Dermed går Karen Klint imod sin partifælle, folketingskandidat i Vejle Nord-kredsen René Vilstrup-Bie, der sidder i AAB's repræsentantskab:

Han håber at finde et flertal, der stemmer nej til ansøgningen, da han mener, at parterne bør søge 100 procent dispensation fra forligspartiernes krav. Et forlig, som socialdemokraterne på Christiansborg har lagt stemmer til.

Jeg vil på det kraftigste opfordre AABs repræsentantskab til at bakke om den fælles dispensationsansøgning. Det vil gøre området mere robust.

Karen Klint (S), folketingsmedlem
Forslaget med de 68 procent vil gøre området mere robust i forhold til de såkaldte ghetto-parametre, mener Karen J. Klint. Arkivfoto
Annonce

Godt med blandende boliger

- Som folketingsmedlem fra Vejle med stor respekt for det arbejde, AAB har stået for med modernisering af boligerne i Finlandsparken, og med det samarbejde, der nu viser sig mellem kommunen og boligforeningen, vil jeg på det kraftigste opfordre AABs repræsentantskab til at bakke om den fælles dispensationsansøgning. Det vil gøre området mere robust i forhold til de såkaldte ghetto-parametre, siger Karen Klint.

Hun ser Nørremarken som et dejligt område, og hun mener, at vi alle kan være stolte af de mange almennyttige boliger, der er opført både i Finlandsparken og i andre områder i Vejle.

- Flere af dem er historisk store, fordi sådan byggede man for mange år siden. Men vi har længe vidst, at det er godt med blandende boligtyper. Tænk bare på "Sandegraven" - skønt byggeri, der henvender sig til flere forskellige målgrupper rent boligmæssigt. Sådan noget skal vi have mere af. Derfor anbefaler jeg et ja i aften, siger Karen Klint.

Dermed bakker hun særligt op om den del af ansøgningen, som går ud på at opføre privat boligbyggeri i de ledige arealer, som Finlandsparken og de omgivende områder rummer.

Annonce

Hun skal bakke op om linjen

Karen Klint opfordrer lige så kraftigt minister Ole Birk Olesen (LA) til at imødekomme ansøgningen fra Vejle, hvis både AAB og byrådet godkender den.

- Jeg vil desuden på dagens gruppemøde støtte op om det arbejde, kommunen og AAB nu bør høste frugten af til gavn for alle lejere og andre på Nørremarken, siger folketingsmedlemmet.

Rene Vilstrup-Bie er ikke overrasket over, at Karen Klint blander sig i AAB's afstemning og bakker op om dispensationsansøgningen.

- Det skal hun gøre som folketingsmedlem, der bakker op om partilinjen på Christiansborg. Som folketingskandidat er jeg ikke bundet af samme hensyn og kan tale frit, siger René Vilstrup-Bie, der i den aktuelle sag udtaler sig som repræsentantskabsmedlem.

Annonce

Skal lave en revideret plan

Hvis enten AAB's repræsentantskab eller et byrådsflertal vender tommelfingeren ned for den fælles ansøgning, skal parterne samles igen for at lave en revideret ansøgning. Den skal ligeledes godkendes af begge parter, og det vil give et tidspres, for deadline er 1. april.

Når AAB og Vejle Kommune ikke i mål inden fristens udløb, skal de udarbejde en udviklingsplan for, hvordan Finlandsparken reduceres til kun at rumme 40 procent almene familieboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce