Annonce
VB

Finnbogason fik nyt håb om mere landsholdsbold

Kjartan Finnbogason scorede i efteråret 13 gange for VB. Hans første mål i 2020 scorede han i USA for Islands landshold. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
33-årige Kjartan Finnbogason vil slås for flere landskampe, efter han fik chancen og fornyet håb på januar-turen til USA.
Annonce

Vejle: Kjartan Finnbogason har stadig lyst til landsholdsfodbold, og lysten er ikke mindsket, efter han tidligere i januar var med Islands landshold i USA.

- Jeg giver ikke op, selv om jeg nu er 33 år, siger Kjartan Finnbogason.

Island råder over flere dygtige angribere, som gør sig i blandt andet engelsk og tysk fodbold, og Kjartan Finnbogason vurderer selv, at han ligger nummer fire eller fem blandt potentielle landsholdsangribere.

Spillerne fra de større europæiske ligaer deltog ikke på USA-turen, da de i øjeblikket er optaget af turneringsfodbold, men de er til rådighed, når der til foråret tages fat på landskampene.

Jeg mener selv, jeg gjorde det godt, og det var også den tilbagemelding, jeg fik.

Kjartan Finnbogason

Annonce

Hamrén kiggede en anden vej

Den nuværende islandske landstræner Erik Hamrén, der har fortid som træner hos AaB og for det svenske landshold, kiggede umiddelbart ikke Kjartan Finnbogasons vej, da han overtog jobbet i sensommeren 2018.

- Det var nok meget naturligt, at han så på yngre spillere, da han skulle i gang med at bygge sit hold op, siger Kjartan Finnbogason.

Drømmen om mere landsholdsfodbold blev dog aldrig helt slukket, og i december indrullede der besked ind om, at der stod en plads klar i forbindelse med USA-turen.

- Jeg fik besked, mens jeg var på ferie i Thailand. Det betød, at jeg i ferien måtte holde mig lidt ekstra i gang, så jeg fysisk stod så godt som muligt til turen, siger Kjartan Finnbogason.

Annonce

Ét mål og to kampe fra start

Islændingene tog af sted samtidig med, at VB-truppen tog hul på forberedelserne til foråret 2020, og mens VB’erne i typisk dansk januar-vejr løb rundt på kunstgræsset i VB Parken, trænede Kjartan Finnbogason på græs i et langt mere attraktiv klima i Californien.

I forbindelse med turen spillede Island to kampe; én mod Canada og én mod El Salvador. Island vandt dem begge med 1-0, og det skete begge gange med Kjartan Finnbogason i startopstillingen, og mod El Salvador stod Finnbogason bag Islands træffer.

- Jeg mener selv, jeg gjorde det godt, og det var også den tilbagemelding, jeg fik, siger Kjartan Finnbogason.

Annonce

Én af de største skuffelser

Kjartan Finnbogason står noteret for 13 A-landskampe, og han deltog i opløbet, da Islands daværende landstræner Lars Lagerbäck skulle udtage sin trup til EM-slutrunden i 2016.

Det var første gang, at Island kvalificerede sig til én af de store fodbold-slutrunder, og det endte med en nærmest sensationel plads i kvartfinalerne, hvor det dog endte efter nederlag til Frankrig.

Slutrunden foregik dog uden Finnbogason, som i slutfasen blev sorteret fra.

- Der er ingen tvivl om, at det er én af de største skuffelser i min karriere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce