Annonce
Vejle

Fire måneder før valget: Nye Borgerlige melder kulør - og lægger afstand til byens rebelske viceborgmester

Rune Bønnelykke står øverst på stemmesedlen hos Nye Borgerlige, når vi skal til byrådsvalg til november. På forhånd står det klart, at hunden Alba hepper på sin ejer. Foto: Mette Mørk
Nye Borgerlige har kurs mod Vejle Byråd, og ifølge spidskandidat Rune Bønnelykke er der ingen tvivl om, hvilken borgmesterkandidat der kan regne med partiets støtte.

Vejle: Vejles Venstre-borgmester, Jens Ejner Christensen, har brug for allierede, hvis han vil sikre sig endnu fire år i borgmesterstolen.

Og lykkes det Nye Borgerlige at komme i byrådet, vil borgmesteren kunne regne med partiets opbakning.

Sådan er udgangspunktet for Rune Bønnelykke, som de lokale medlemmer netop har sat i spidsen for partiets valgkamp.

Annonce

- Vi er et blåt parti. Det skal der ikke herske tvivl om, som han siger.

Den 49-årige selvstændige erhvervsmand følger den lokalpolitiske debat.

Her har han - som alle andre - konstateret, at et andet blåt parti ofte er i opposition til borgmesteren. Konservative har i en række afgørende sager stemt anderledes end alliancepartnerne fra Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Og vi kan da godt være uenige med Venstre. Men vi vil altid pege på en blå borgmester, lyder det fra Rune Bønnelykke.

Dermed lægger han afstand til den konservative spidskandidat Dan Arnløv. Den nuværende viceborgmester har mere end antydet, at han kan finde på at støtte den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Martin Sikær.

Ikke i byrådet i dag

Spørgsmålet er naturligvis, om Nye Borgerlige overhovedet får plads ved de natlige forhandlinger efter valget. Det kræver, at tilstrækkeligt mange vælgere sætter kryds ud for partibogstav D.

I dag er Nye Borgerlige ikke repræsenteret i Vejle Byråd. Ved valget i 2017 mistede det dengang næsten nye parti det mandat, Holger Gorm Petersen sikrede, da han skiftede fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige.

Men vælgerne var ikke klar til at forlænge mandatet. Det lykkedes ikke partiet at opnå endnu en periode i byrådet.

Nye Borgerlige i Vejle

Fra juli 2016 til 31. december l 2017 var Nye Borgerlige repræsenteret i Vejle Byråd. Partiet, der blev stiftet i 2015, sikrede sig en plads, da byrådsmedlem Holger Gorm Petersen lagde Vejle Folkeparti i graven og meldte sig under partistifter Pernille Vermunds faner.

Ved valget i 2017 opnåede Nye Borgerlige 984 stemmer - præcis halvdelen af krydsene blev sat personligt ud for Holger Gorm Petersens navn.

De 984 stemmer svarede til 1,6 procent - men det var kun cirka halvdelen af det antal, der udløste et af de 31 byrådsmandater for fire år siden.

Siden har lokale kræfter arbejdet på at holde liv i partiarbejdet med svingende succes. Ifølge Rune Bønneløkke har lokalafdelingen haft to en halv bestyrelse i løbet af få år. 

Nu har afdelingen en bestyrelse, der består af følgende: 

  • Formand: Brian Øhrstrøm
  • Næstformand: Rune Bønnelykke
  • Sekretær: Eva With
  • Kasserer: Tom Nielsen
  • Web-ansvarlig: Karsten Maj
  • Bestyrelsesmedlem: Kenneth Bille Nielsen
  • Bestyrelsesmedlem: Gavin Weakly

Siden har partiet haft medvind landspolitisk. Lige nu står Nye Borgerlige til at få næsten syv procent af stemmerne ved et folketingsvalg. Kan partiet overføre den succes til det lokale valg, bør det være muligt at indkassere mindst et af Vejle Byråds 31 mandater.

Da Vejle Amts Folkeblad i januar gennemførte en lokal meningsmåling, viste den, at Nye Borgerlige kommer i byrådet. Målingen, der har en usikkerhed på godt 3,2 procentpoint, spåede partiet et enkelt mandat.

Rune Bønnelykke, Nye borgerlige. Foto: Mette Mørk


- Det er selvfølgelig målet at komme ind. Og vi gør, hvad vi kan, for at være synlige i gadebilledet og på de sociale medier, svarer Rune Bønnelykke på spørgsmålet om det handicap, det er at være uden for byrådsarbejdet.

Annonce

Vind i sejlene lokalt

Ud over medvinden på landsplan oplever Rune Bønnelykke også vind i sejlene lokalt. Ifølge spidskandidaten har partiforeningen i Vejle Kommune 300 medlemmer - og dermed har den større tilslutning end en række af de etablerede partier.


Vi har ikke en plads i byrådet, vi skal beskytte, så vi kommer til at sige tingene, som de er.

Rune Bønnelykke, spidskandidat for Nye Borgerlige


Indtil midt i juni var Rune Bønnelykke både spidskandidat og formand for de 300 medlemmer. Den kombination er uholdbar, når valgkampen går i gang. Derfor har næstformand Brian Øhrstrøm overtaget formandstjansen, og Rune Bønnelykke er trådt et skridt ned af rangstigen.

Til gengæld er han fortsat en plads over Brian Øhrstrøm på listen over Nye Borgerliges kandidater. Her står Rune Bønnelykke nummer ét, mens Brian Øhrstrøm er på andenpladsen foran listens tredje kandidat, Eva With.

Tre kandidater er foreløbig, hvad det er blevet til - men målet er at få flere med, inden stemmesedlerne skal trykkes i slutningen af oktober.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Alarm 112

Frygter, han er forulykket: Politiet efterlyser 64-årig mand

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce