Annonce
Børkop

Forsinket spadestik: Største byggeprojekt i Gårslevs nyere historie sættes i gang

Cafémiljøet inde i hallen bliver brugbart for handicappede og ikke handicappede på lige vilkår. Illustration: Keingart
Gårslevhallen skal ombygges og udvides, så den bliver til en moderne hal med et fitnesscenter, hvor handicappede og ikke handicappede kan træne på lige fod. Nu er kontrakten på plads, og byggeriet kan snart gå igang. Men en ellers ret synlig del er forsvundet fra tegningerne.
Annonce

Gårslev: Underskrifterne er sat, og de store maskiner kan nu begynde det store arbejde. Gårslevhallen skal ændres for flere millioner kroner, og det arbejde er man nu klar til at gå i gang med, men tingene bliver ikke helt som forventet i det første udbud.

- Vi havde det i licitation i foråret, men der nåede vi ikke i mål. Det viste sig, at vi modtog to tilbud, og begge var meget dyrere, end det budgettet kunne holde til, forklarer Arne Rahbek, der er formand for foreningen Gårslevhallen.

Så der er blevet ændret en smule på tingene, og det har fået puslespillet til at gå op.

I stedet for en stor entreprise er entreprisen blevet delt i to. JP&C i Vejle og den lokale entreprenør Lars Kloster deles om det. Det skal forstås på den måde, at Vejle-firmaet står for alt minus kloak, jord og betonarbejde. Den del står Lars Kloster for.

Projekt til millioner

Gårslevhallen er udvalgt til at være et af tre steder i landet, hvor en række fonde og handicaporganisationer hjælper økonomisk til, så der kan laves et fitnesscenter, hvor alle kan være med på lige fod.

Gårslevhallen får to millioner kroner til projektet samt de 4,5 millioner kroner, som Vejle Kommune i forvejen havde afsat til at få hallen mere up to date.

Det er ikke nok til at komme helt i mål, så derfor samles der penge ind på anden vis, samt der søges flere fonde.

Bag kampagnen 'Fitness for alle' står et partnerskab bestående af Bevica Fonden, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet - Fitness.

Annonce

Tårnet er væk

Men det har dog ikke været nok. Der er i overført betydning fjernet flødeskum fra kagen, hvilket især gået ud over en speciel ting.

- Det betyder, at tårnet er sparet væk. Det var et elevatortårn, som også visuelt skulle være hallens signatur, for det vil have været noget folk vil have lagt mærke til fra lang afstand. Den var 'nice to have' men ikke 'need to have', og den er sparet væk. Der kommer stadigvæk en elevator, men det bliver dog ikke i et tårn, forklarer Arne Rahbek.

En ting, der dog stadig forbliver i planerne, er en stor veranda, der skal være på hallens østlige facade, som i stedet må forventes at blive hallens signatur udadtil.

Annonce

mangler finansiering

Hallen bliver et meget specielt sted. Det vil ikke være forkert at sige, at Gårslevhallen bliver et unikt sted i Danmark. Her skal der laves lige gode vilkår for folk med og uden et handicap.

- Nu er vi klar til at ombygge selve bygningerne. Men der mangler stadig et stykke arbejde, for vi er stadig ikke på plads med finansieringen til det, der skal ske indendørs, men det arbejde er vi i fuld gang med. Hvor meget vi mangler der, kan jeg ikke sige konkret, men det er bestemt inden for mulighedernes grænser, så det er vi fortrøstningsfulde omkring, siger Arne Rahbek.

Sådan kommer den nye version af Gårslevhallen til at se ud. Væk er et tårn, som ellers skulle have været i den ene ende af nybyggeriet. Illustration: Ark Mortensen
Annonce

Udfordring for brugerne

Byggeriet vil dog komme til at give brugerne en del gener. For hallen vil forblive åben, men der vil være tidspunkter, hvor caféen, omklædningsrum og toiletter vil være lukket.

- Vi skal selvfølgelig først og fremmest tænke på sikkerheden, når byggeriet går i gang, og det betyder, at det vil give nogle udfordring for brugerne. Men vi håber og tror, at det klares med overbærenhed. Det er det største byggeprojekt i Gårslevs nyere historie, så det sætter på mange måder sine spor, siger Arne Rahbek.

Det forventes, at der tages første spadestik inden for få uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce