Annonce
Alarm 112

Fire vejlensiske mænd skal for retten i sag om dødsvold på Nørretorv i Horsens: 20-årig blev tæsket, smidt i bagagerummet og efterladt i hjælpeløs tilstand

På Nørretorv har Tobias Jødals venner omdannet en sten til et mindested for deres afdøde ven, som en aften i maj blev fundet livløs i bagagerummet på en forulykket bil. Nu er retten klar til at tage hul på sagen mod fire mænd, der er tiltalt for vold med døden til følge mod Tobias Jødal. Arkivfoto: Morten Pape
I mere end et halvt år har fire vejlensiske mænd siddet varetægtsfængslet sigtet for at stå bag en ung horsensiansk mands død. Nu er retten klar til at tage hul på sagen.

Horsens: Til februar skal et nævningeting ved Retten i Horsens tage stilling til, om fire vejlensiske mænd er skyldige i, at den 20-årige Tobias Sebastian Jødal i maj afgik ved døden.

Det oplyser specialanklager Anna Holm Christensen fra Sydøstjyllands Politi.

- Onsdag blev mændenes varetægtsfængsling forlænget, frem til dommen falder til februar, oplyser anklageren.

Annonce

Tobias Sebastian Jødal døde, efter han tirsdag 11. maj blev overfaldet i Sølvgade i Horsens med bl.a. en peberspray, flere slag i ansigtet og anden grov vold.

Volden gjorde - ifølge tiltalen - at den 20-årige fik livstruende blødninger i hjernen og gled hen i bevidstløshed, før hans overfaldsmænd smed ham ind bagi deres bil og i høj fart kørte fra stedet. Undervejs i flugten forulykkede de på Nørretorv og efterlod her deres offer i hjælpeløs tilstand, mens de selv stak af til fods.

Dagen efter den 20-åriges død mødte flere hundrede mennesker op på Nørretorv for at mindes ham. Arkivfoto: Morten Pape

Den 20-årige fik hjerneblødninger og hjertestop og blev - selvom politi og redningsfolk kæmpede for at redde hans liv - erklæret klinisk død samme aften. Han blev dog holdt kunstigt i live på Aarhus Universitetshospital i Skejby, indtil respiratoren, der holdt ham i live, blev slukket efter en uges tid.

Fire mænd fængslet

Allerede natten efter overfaldet blev to mænd på henholdsvis 21 og 30 år anholdt af politiet. De blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for grov vold og frihedsberøvelse. De har siddet varetægtsfængslet siden.

Dagen efter overfaldet blev også en 21-årig mand fra Vejle anholdt og sigtet i sagen. Også han har siddet varetægtsfængslet siden. Det samme har en 25-årig mand, der blev anholdt et par dage senere.

- De har siddet varetægtsfængslet i godt et halvt år. Sigtelsen er ændret fra grov vold til vold med døden til følge, og nu er der lavet anklageskrift, og sagen er altså klar til at komme for retten. Det betyder, at retten kan beslutte, at de fire mænd skal sidde varetægtsfængslet, indtil sagen er afgjort, og det har man valgt at gøre, forklarer Anna Holm Christensen.

Hun oplyser, at sagen begynder ved Retten i Horsens 2. februar, og at den kommer til at køre over fire retsdage, inden der efter planen falder dom i slutningen af februar.

Annonce

28-årig kvinde tiltales ikke

Få timer efter overfaldet blev en 28-årig kvinde fra Vejle også anholdt i sagen. Hun blev sigtet for at have hjulpet de formodede gerningsmænd på flugt efter overfaldet på Tobias Jødal.

Kvinden blev fremstillet i et grundlovsforhør, men hun blev løsladt - og siden har politiet også opgivet at rejse tiltale mod hende i sagen, oplyser Anna Holm Christensen.

Strafferammen for vold med døden til følge er op til 10 års fængsel.

Sydøstjyllands Politi har tidligere oplyst, at "efterforskningen peger på, at motivet til voldsepisoden omhandler et opgør i kriminelle kredse."

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Alarm 112 For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce