Annonce
Alarm 112

Fire unge gik amok med hærværk og vold i Sdr. Omme

Fire unge fra Sdr. Omme blev natten til søndag anholdt for særdeles dårlig opførsel. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Politiet måtte natten til søndag til Sdr. Omme for at hente fire mænd i alderen 15-20 år. De havde begået hærværk, og den 20-årige endte med at blive sigtet for vold mod en politimand.
Annonce

Sdr. Omme: Fire unge fyre bør have flere forskellige former for tømmermænd, efter de natten til søndag gik amok og begik både vold og hærværk i Sdr. Omme. Ifølge politiet smadrede de vinduerne til et hus, smed affald rundt i en have og begik vold mod en politimand – alene fordi en forbipasserende stilfærdigt havde bedt dem om at opføre sig ordentligt.

Sagen tog sin begyndelse kort efter klokken 3, hvor de fire unge fyre, der er mellem 15 og 20 år, stod ved dagligvareforretningen Meny på Vejlevej og rodede i butikkens skraldespande.

Annonce

Kastede med sten

Det blev opdaget af en mand, som ikke mente, at det var en god idé at skralde fra forretningens affaldsspande.

- Det påtaler han, hvorefter de følger efter ham hjem og begynder at kaste sten gennem ruderne til hans hus, ligesom de vælter affald rundt i hans have, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.


De er i forvejen kendt af politiet for dårlig opførsel, og de blev også vurderet påvirket af stoffer.

Mikkel Ross, politiinspektør, Sydøstjyllands Politi


Manden brød sig selvsagt ikke om, at hans affaldsspande blev tømt, og indholdet kastet rundt, og at der blev smidt sten gennem vinduerne til hans hus, så han kontaktede ordensmagten.

- Politiet kommer og anholder dem, og herunder bliver en politimand skubbet i brystet. Så den ene er også sigtet for vold mod tjenestemand, siger Mikkel Ross.

Annonce

I forvejen kendt

Det er en 20-årig mand, der nu er sigtet for vold mod en politimand. Da den mandlige anmelder også blev skubbet hårdt i brystet, er politiet nu ved at vurdere, om der også i dette tilfælde er tale om en voldssag.

Udover den 20-årige er der tale om en en 15-årig og to 16-årige. De kommer alle fra Sdr. Omme, og på grund af deres unge alder er der både taget kontakt til deres forældre og til Billund Kommunes sociale myndigheder.

Det er dog ikke første gang, at de fire ballademagere er i kontakt med politiet.

- De er i forvejen kendt af politiet for dårlig opførsel, og de blev også vurderet påvirket af stoffer, siger Mikkel Ross.

Manden, som blev offer for de fire unge fyres højst særprægede opførsel, er ikke kommet noget fysisk til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Annonce