Annonce
Børkop

Fire vandværker bliver til et: Vandhanerne skal have vand fra nyt vandforsyningsselskab

Fire vandværker slår sig sammen på Børkophalvøen. Arkivfoto: Emil Helms
Fire vandværker har nu valgt at sige ja til at fusionere sig til et stort vandværk under navnet Trekantens Vandforsyning.

Skærup: 3200 husstande skal til at have vand fra et helt nyt selskab. Og inden for få år også med vand pumpet op fra et helt nyt vandværk, der skal bygges ved Skærup.

Det står klart, efter de fire vandværker i Brejning, Gårslev, Skærup og Mørkholt nu har holdt de rette generalforsamlinger, og dermed er man klar til at starte det nye selskab. Allerede fra i morgen, 1. juli.

Mens man har vidst et stykke tid, at Brejning, Gårslev og Mørkholt var klar til fusionen, var der spænding til det sidste i Skærup, men efter afstemningen ved en ekstraordinær generalforsamling stod det klart, at Skærup Vandværk siger ja til at være en del af fusionen.

Annonce

- Det blev et ja fra et flertal. Men det blev ikke et stort flertal, for bare et par nej-stemmer mere ville have tippet det til den anden side, så det var tæt, forklarer Steen L. Kristensen, der er kasserer i Skærup Vandværk.

Han forklarer, at en væsentlig grund til, at man i Skærup har været delt i spørgsmålet, skyldes en god og solid økonomi.

- Skærup Vandværk klarer sig godt, og vores økonomi er ret fornuftig. Men det hører også med til historien, at de andre jo alligevel vil bygge et vandværk lige opad vores, så det var lidt mærkeligt, der skulle være to, forklarer Steen L. Kristensen og fortsætter:

- Desuden er vi i bestyrelsen også ved at være oppe i årene, og der kommer hele tiden flere og flere opgaver, som vi skal løse, som vandanalyser og så videre. Så også på den måde kunne der være fornuft i at sige ja til nye tider, siger han.

Bygges i Skærup

Med det nye vandværk, der får navnet Trekantens Vandforsyning, vil man skulle levere vand til 3200 husstande og virksomheder. Dermed får Børkophalvøen et stort fælles vandværk, der størrelsesmæssigt er en smule større end vandværket i Børkop.

Der skal bygges et nyt vandværk i Skærup. Teknisk giver det mest mening at have værket placeret i Skærup, og tanken er, at der skal bygges et nyt vandværk til 40 millioner kroner. Det er inklusiv nye boringer.

De fire vandværker har alle en sund økonomi bag sig, og grundideen bag fusionen er, at man på den måde fremtidssikrer sig mod de til stadighed større og større krav, der stilles vandværkerne.

- Det bliver mere og mere komplekst, men for brugerne gør det i det daglige ingen forskel, at vi går sammen. Der vil stadig komme vand ud af  hanerne. Men vi får et godt, stabilt vandværk, der vil være mere robust, og som er sikret bedre i fremtiden, siger Steen L. Kristensen.


Vi får et godt, stabilt vandværk, der vil være mere robust, og som er sikret bedre i fremtiden.

Steen L. Kristensen, Skærup Vandværk


I starten vil den nye bestyrelse bestå af otte medlemmer, nemlig to fra hvert vandværk, men det er tanken, at det antal skal ned på fem i løbet af en overgangsperiode på nogle år.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB-juvel venter på det helt rette tilbud

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Vejle Boldklub

VB-træneren tilfreds med uafgjort mod mestrene: Fremgangen fortsætter

Vejle Boldklub

VB-angriber følte sig snydt: Der var klart straffespark

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Paul tager bandet med til møllen: Spiller et utal af jazzens rytmiske stilarter

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Annonce