Annonce
Børkop

Fire vandværker bliver til et: Vandhanerne skal have vand fra nyt vandforsyningsselskab

Fire vandværker slår sig sammen på Børkophalvøen. Arkivfoto: Emil Helms
Fire vandværker har nu valgt at sige ja til at fusionere sig til et stort vandværk under navnet Trekantens Vandforsyning.

Skærup: 3200 husstande skal til at have vand fra et helt nyt selskab. Og inden for få år også med vand pumpet op fra et helt nyt vandværk, der skal bygges ved Skærup.

Det står klart, efter de fire vandværker i Brejning, Gårslev, Skærup og Mørkholt nu har holdt de rette generalforsamlinger, og dermed er man klar til at starte det nye selskab. Allerede fra i morgen, 1. juli.

Mens man har vidst et stykke tid, at Brejning, Gårslev og Mørkholt var klar til fusionen, var der spænding til det sidste i Skærup, men efter afstemningen ved en ekstraordinær generalforsamling stod det klart, at Skærup Vandværk siger ja til at være en del af fusionen.

Annonce

- Det blev et ja fra et flertal. Men det blev ikke et stort flertal, for bare et par nej-stemmer mere ville have tippet det til den anden side, så det var tæt, forklarer Steen L. Kristensen, der er kasserer i Skærup Vandværk.

Han forklarer, at en væsentlig grund til, at man i Skærup har været delt i spørgsmålet, skyldes en god og solid økonomi.

- Skærup Vandværk klarer sig godt, og vores økonomi er ret fornuftig. Men det hører også med til historien, at de andre jo alligevel vil bygge et vandværk lige opad vores, så det var lidt mærkeligt, der skulle være to, forklarer Steen L. Kristensen og fortsætter:

- Desuden er vi i bestyrelsen også ved at være oppe i årene, og der kommer hele tiden flere og flere opgaver, som vi skal løse, som vandanalyser og så videre. Så også på den måde kunne der være fornuft i at sige ja til nye tider, siger han.

Bygges i Skærup

Med det nye vandværk, der får navnet Trekantens Vandforsyning, vil man skulle levere vand til 3200 husstande og virksomheder. Dermed får Børkophalvøen et stort fælles vandværk, der størrelsesmæssigt er en smule større end vandværket i Børkop.

Der skal bygges et nyt vandværk i Skærup. Teknisk giver det mest mening at have værket placeret i Skærup, og tanken er, at der skal bygges et nyt vandværk til 40 millioner kroner. Det er inklusiv nye boringer.

De fire vandværker har alle en sund økonomi bag sig, og grundideen bag fusionen er, at man på den måde fremtidssikrer sig mod de til stadighed større og større krav, der stilles vandværkerne.

- Det bliver mere og mere komplekst, men for brugerne gør det i det daglige ingen forskel, at vi går sammen. Der vil stadig komme vand ud af  hanerne. Men vi får et godt, stabilt vandværk, der vil være mere robust, og som er sikret bedre i fremtiden, siger Steen L. Kristensen.


Vi får et godt, stabilt vandværk, der vil være mere robust, og som er sikret bedre i fremtiden.

Steen L. Kristensen, Skærup Vandværk


I starten vil den nye bestyrelse bestå af otte medlemmer, nemlig to fra hvert vandværk, men det er tanken, at det antal skal ned på fem i løbet af en overgangsperiode på nogle år.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce