Annonce
Vejle

Fitness-fyre brugte deres muskelkraft for kunsten

Det kræver muskelkraft at bære den den 525 kilo tunge grafiske presse op ad trappen til Grafisk Værksted Vejle, der bor på 3. sal på Banegårdspladsen. Den er ganske vist skilt ad, men alligevel... Peter Møller (t.h.) og Thomas Bjerre fra Lido Fitness, der lever muskelkraft til en af de 100 kilo tunge valser. I baggrunden smeden fra Ejby, Viggo Neumann, der har gjort den grafiske presse klar til de nye ejere og sørgede for at samle den igen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Vejle - En ting er at pumpe jern ved træningen i Lido Fitness. Noget helt andet er at bære en 525 kilo tung grafisk presse på tredje sals højde. Det var præcis hvad to stærke mænd gjorde i går for Grafisk Værksted Vejle på Banegårdspladsen.

Peter Møller og Thomas Bjerre, der begge træner i Lido Fitness, leverede i går muskelkraft for kunsten, da de bar den adskilte grafiske presse op til dens nye bosted.

Sveden sprang på de stærke mænd, især da de i fællesskab bar to 100 kilo tunge valser på 3. sal. Valserne er selve hjertet i den grafiske presse, kunne grafikeren Susanne Baldus fortæller dem.

- Hvor er det sejt, hvad I gør, lød det rosende fra Susanne Baldus, og de stærke mænd kvitterede for rosen med et smil.

Kurt Ejvind Nielsen, der er kasserer i Grafisk Værksted Vejles bestyrelse, havde sikret sig muskelkraft til at løse opgaven, og Peter Møller og Thomas Bjerre brugte en time og et kvarter på opgaven. De var så generøse med deres muskelkraft, at de blev i værkstedet for at hjælpe med at sætte valserne på plads.
En ting er at pumpe jern i fitnesscentret, noget helt andet er at løfte de tunge genstande fra den grafisk presse op ad trappen, syntes de to stærke mænd. Foto: Mette Mørk
Prisen for deres muskelkraft er et gavekort på 1.000 kr. til Lido Fitness, fortæller Kurt Ejvind Nielsen.
Susanne Baldus, medlem af Grafisk Værksted Vejle, glæder sig til at komme i gang med at bruge den grafiske presse, som er købt hos en grafiker på Langeland, der er på vej til at emigrere til Arizona. Foto: Mette Mørk
Annonce

Opfyldelsen af drøm

Smeden fra Ejby, Viggo Neumann, har gjort pressen klar til de nye ejere, og han sørgede også for at samle den igen. Intalleringen af den grafiske presse er opfyldelsen af et stort ønske, som Grafisk Værksted Vejle længe har haft.

- Vi er bare så glade, vi har drømt om at få en presse af denne type, men har ikke turdet håbe på, at det lykkedes. Personligt ser jeg frem til at komme i gang med bruge pressen til min grafik, siger Susanne Baldus, der er medlem af Grafisk Værksted Vejle.

Det var tilfældigt, Grafisk Værksted fik kendskab til, at en grafiker på Langeland havde en presse til salg.

- Hun er i gang med at sælge ud af alt fra sit værksted, fordi hun skal emigrere til Arizona. Jeg besøgte hende og så, at den hollandske presse med en trykflade på 80 X 160 cm lige præcis er, hvad vi har ønsket os. Det er simpelthen vores drømmepresse, fortæller Susanne Baldus.

Den grafiske presse har kostet 24.000 kr. plus levering og diverse omkostninger i den forbindelse. Det er sponsorstøtte på 20.000 kr. fra Jelling Sparekasses Fond samt Vejle Kommunes kulturudvalg, der har skaffet penge til pressen.
Susanne Baldus og de øvrige medlemmer håber nu på, at den grafiske presse vil værkestedet på 3. sal på Banegårdspladsen attraktivt for grafikere i hele Trekantområdet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce