Annonce
Vejle

Fitness-fyre brugte deres muskelkraft for kunsten

Det kræver muskelkraft at bære den den 525 kilo tunge grafiske presse op ad trappen til Grafisk Værksted Vejle, der bor på 3. sal på Banegårdspladsen. Den er ganske vist skilt ad, men alligevel... Peter Møller (t.h.) og Thomas Bjerre fra Lido Fitness, der lever muskelkraft til en af de 100 kilo tunge valser. I baggrunden smeden fra Ejby, Viggo Neumann, der har gjort den grafiske presse klar til de nye ejere og sørgede for at samle den igen. Foto: Mette Mørk
Vejle - En ting er at pumpe jern ved træningen i Lido Fitness. Noget helt andet er at bære en 525 kilo tung grafisk presse på tredje sals højde. Det var præcis hvad to stærke mænd gjorde i går for Grafisk Værksted Vejle på Banegårdspladsen.

Peter Møller og Thomas Bjerre, der begge træner i Lido Fitness, leverede i går muskelkraft for kunsten, da de bar den adskilte grafiske presse op til dens nye bosted.

Sveden sprang på de stærke mænd, især da de i fællesskab bar to 100 kilo tunge valser på 3. sal. Valserne er selve hjertet i den grafiske presse, kunne grafikeren Susanne Baldus fortæller dem.

- Hvor er det sejt, hvad I gør, lød det rosende fra Susanne Baldus, og de stærke mænd kvitterede for rosen med et smil.

Kurt Ejvind Nielsen, der er kasserer i Grafisk Værksted Vejles bestyrelse, havde sikret sig muskelkraft til at løse opgaven, og Peter Møller og Thomas Bjerre brugte en time og et kvarter på opgaven. De var så generøse med deres muskelkraft, at de blev i værkstedet for at hjælpe med at sætte valserne på plads.
En ting er at pumpe jern i fitnesscentret, noget helt andet er at løfte de tunge genstande fra den grafisk presse op ad trappen, syntes de to stærke mænd. Foto: Mette Mørk
Prisen for deres muskelkraft er et gavekort på 1.000 kr. til Lido Fitness, fortæller Kurt Ejvind Nielsen.
Susanne Baldus, medlem af Grafisk Værksted Vejle, glæder sig til at komme i gang med at bruge den grafiske presse, som er købt hos en grafiker på Langeland, der er på vej til at emigrere til Arizona. Foto: Mette Mørk

Opfyldelsen af drøm

Smeden fra Ejby, Viggo Neumann, har gjort pressen klar til de nye ejere, og han sørgede også for at samle den igen. Intalleringen af den grafiske presse er opfyldelsen af et stort ønske, som Grafisk Værksted Vejle længe har haft.

- Vi er bare så glade, vi har drømt om at få en presse af denne type, men har ikke turdet håbe på, at det lykkedes. Personligt ser jeg frem til at komme i gang med bruge pressen til min grafik, siger Susanne Baldus, der er medlem af Grafisk Værksted Vejle.

Det var tilfældigt, Grafisk Værksted fik kendskab til, at en grafiker på Langeland havde en presse til salg.

- Hun er i gang med at sælge ud af alt fra sit værksted, fordi hun skal emigrere til Arizona. Jeg besøgte hende og så, at den hollandske presse med en trykflade på 80 X 160 cm lige præcis er, hvad vi har ønsket os. Det er simpelthen vores drømmepresse, fortæller Susanne Baldus.

Den grafiske presse har kostet 24.000 kr. plus levering og diverse omkostninger i den forbindelse. Det er sponsorstøtte på 20.000 kr. fra Jelling Sparekasses Fond samt Vejle Kommunes kulturudvalg, der har skaffet penge til pressen.
Susanne Baldus og de øvrige medlemmer håber nu på, at den grafiske presse vil værkestedet på 3. sal på Banegårdspladsen attraktivt for grafikere i hele Trekantområdet.
Annonce
VEJLE For abonnenter

Nyt system skal forhindre, at lastbilerne kiler sig fast under Højbanen: Nu frygter Ingelise og Robin, at deres vej bliver ekstra hårdt ramt

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

1400 hemmelige adresser kan være i omløb: Vejle Kommune mistede USB-stik med 92.425 borgeres oplysninger på valgdagen

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle

Tårnhøj smitte i Vejle Kommune kort før pressemøder: Ét sogn nærmer sig bekymringsgrænse

GAMLE DAGE

Da aviskrigen rasede i Vejle: Den ene Venstre-avis endte med at tage livet af den anden Venstre-avis

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

VEJLE For abonnenter

Delux Pizza & Kebab i Å-Centret er lukket: Nu kommer der et nyt spisested, og det er for de lækkersultne

Erhverv

Gul AC Horsens-trøje pryder samtalevæg i stor virksomhed i Vejle: - Den får snakken i gang, siger Årets Mentor

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

forside For abonnenter

Det går op og det går ned - få overblikket: Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

Hedensted

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

Annonce