Annonce
Jelling

Fitnesscenter genåbnede på strategisk dårligt tidspunkt: Nye tiltag skal sætte fut i aktiviteterne igen

Klaus Nørgaard Andersen er ny formand for Jelling fS Fitness. Sammen med blandt andre bestyrelsesmedlem Ulla Skjærbæk Johansen, der ses til venstre, kæmper han for at øge aktivitetsniveauet i fitnessforeningen igen efter coronanedlukningen. Foto: Anders Kynde
Kort efter det blev muligt at genåbne fitnesscenteret i Gormshallen, stod det gode vejr og sommerferien for døren. Og det var ikke den bedste timing, lyder det fra Jelling fS Fitness, der kæmper med at genvinde medlemmernes opbakning.

Jelling: Popmusikken buldrer med høj lyd fra soundboksen og ud ad de åbne vinduer fra holdtræningslokalet i Gormshallen.

Den kvindelige instruktør råber dessiner og opmuntrende ord til de svedende og hoppende deltagere på holdet, som består af en række kvinder og en enkelt mand.

Jump Fitness hedder træningsformen. Den handler kort fortalt om at hoppe og bevæge sig med høj intensitet på mini-trampoliner. Det lyder simpelt, men det giver sved på panden og er godt for kroppen, siges det.

Annonce

- Og så er det en af de mest populære holdtræninger, vi har, fortæller Klaus Nørgaard Andersen, nyudnævnt formand i Jelling fS Fitness.

Svær genåbning

Inde ved siden af holdtræningen finder vi selve fitnesscentret med alskens træningsmaskiner. Her er kun en enkelt person i gang med at træne. Årsagen til dette er først og fremmest, at vi er inde i sommerferien og dermed lavsæson.

Men ifølge bestyrelsen i Jelling fS Fitness er der også andre grunde til, at aktivitetsniveauet ikke er helt normalt i øjeblikket.

- I løbet af corona har vi oplevet et frafald af medlemmer. Nogle er taget ind til fitnesscentre i Vejle, andre kommer måske ikke så meget afsted som før corona, siger Klaus Nørgaard Andersen.


Strategisk har det nok været det værst tænkelige tidspunkt for os at genåbne, fordi det er lige op til sommeren, hvor folk er på ferie eller i højere grad dyrker motion udenfor.

Ulla Skjærbæk Johansen, Jelling fS Fitness


Egentlig måtte fitnesscentret, der er beliggende på første sal i Gormshallen, genåbne 6. maj. Men på grund af manglende ressourcer var det ikke muligt.

- I første omgang var der et krav om, at vi skulle tjekke alle for at medbringe gyldigt coronapas. Men med en åbningstid fra klokken 5 til 23 var det på ingen måder en opgave, vi havde ressourcer til at udføre, da vi er en frivillig forening, siger Ulla Skjærbæk Johansen fra bestyrelsen.

Spinningcyklerne er flyttet fra det gamle cafeteria til det tidligere mødelokale, som nu er blevet en del af fitnesscentret. Foto: Anders Kynde

Først 21. maj havde de mulighed for at give medlemmerne adgang til hele fitnesscentret igen, efter kravet om fast tjek af coronapas blev ændret til stikprøvekontrol.

- Det var vi selvfølgelig meget glade for, men strategisk har det nok været det værst tænkelige tidspunkt for os at genåbne, fordi det er lige op til sommeren, hvor folk er på ferie eller i højere grad dyrker motion udenfor, forklarer Ulla Skjærbæk Johansen.

Annonce

Nye tiltag

Sidste år endte med et underskud i Jelling fS Fitness. Det samme forventes i 2021, og derfor vil klubben nu slå et slag for at rekruttere flere fitnessudøvere i Jelling.

- I løbet af corona er der faktisk sket en del forandringer, som er til gavn for medlemmerne og foreningen. Fitnesscentret er udvidet med 12 kvadratmeter, og spinning og jump fitness er rykket ind i det gamle mødelokale ved siden centret, så der nu er mere samling på vores aktiviteter, siger Klaus Nørgaard Andersen.

Jelling fS Fitness tilbyder hold for øvede og begyndere i kettlebell, hvor disse farvede jernkugler løftes og svinges i alle retninger. Foto: Anders Kynde

- Derudover har vi udvidet vores udendørs fitnessbane. En bane, som har været vores eneste åbne tilbud under coronanedlukningen. Og så er den i øvrigt åben for hele byen, tilføjer formanden.

I jagten på flere medlemmer inviterer Jelling fS Fitness til en såkaldt tryday - et andet ord for åbent hus-arrangement. Det foregår søndag 29. august fra klokken 13 til 15.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Vejle Boldklub

VB-træneren tilfreds med uafgjort mod mestrene: Fremgangen fortsætter

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Jelling

Det vrimler med mikrobagerier: Mange om den gode krumme

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Annonce