Annonce
Livsstil

Fitnesscenter klar til genåbning: Kommer stærkere ud af nedlukning

Crossfit Heaven åbnede i august og har trods den tvungne nedlukning gennem vinteren tilbudt udendørs træning på asfalten i Sjællandsgade. Det har trukket mange nye medlemmer til. Foto: Michael Svenningsen
Crossfit Heaven, der åbnede midt under coronapandemien i august, har fået 60 nye medlemmer under vinterens tvungne nedlukning.

Vejle: Glæden er stor hos ejerne af Crossfit Heaven og de mange andre fitnesscentre i Vejle.

Mandagens genåbnings-forhandlinger på Christiansborg betyder, at alle landets træningscentre kan åbne for indendørs træning på torsdag.

For Anders Stentebjerg og de øvrige ejere af Crossfit Heaven betyder det, at hverdagen nu langt om længe vender tilbage.

Annonce

- Vi er meget begejstrede for nyheden om, at vi kan få lov til at åbne igen. Det har vi ventet på i 146 dage. Selvom vi har kunnet træne udenfor, glæder vi os utrolig meget til at kunne rykke træningen indenfor, hvor vi har nemmere adgang til alt vores udstyr, fortæller Anders Stentebjerg.

Er kommet for at blive

Det lokale fitnesscenter, der ligger i en erhvervsbygning i Sjællandsgade, er dog langt fra tømt for medlemmer under nedlukningen.

Tværtimod har den faste udendørs træning siden midten af februar betydet, at 60 nye medlemmer har meldt sig ind i boxen, som et crossfitcenter kaldes i træningskredse.

Medejer af Crossfit Heaven, Anders Stentebjerg (i midten), er glad for at fællesskabet er vokset under nedlukningen, hvor en række medlemmer er trådt til som frivillige trænere, mens de timelønnede trænere har været hjemsendt med lønkompensation. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har kørt faste holdtræninger ude foran boxen, og stort set alle eksisterende medlemmer har meldt sig til, men det har også givet mange nye medlemmer. Og der er ingen tvivl om, at vores udendørs træning er kommet for at blive, fortæller Anders Stentebjerg under en af de udendørs morgentræninger.

Annonce

Alt drevet af frivillige

11 medlemmer knokler med vægtstænger, kettlebells og det øvrige udstyr, mens solen skinner fra en skyfri og morgenfrisk himmel.

Træningen og medlemskabet er gratis under nedlukningen, hvor Crossfit Heaven, der slog dørene op 1. august sidste år, har sat alle medlemskaber og kontingentbetalingen i bero.

Sveden driver, musikken pumper og humøret er højt fra morgenstuden under den udendørstræning, som har holdt Crossfit Heaven kørende siden midte af februar trods den tvungne coronanedlukning. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har ingen indtægter under nedlukningen, hvor alt bliver drevet af frivillige. Vi har haft mellem 25 og 30 træninger om ugen, og 14 af vores medlemmer har foræret deres tid og har fungeret som trænere. Det har været fantastisk at opleve, siger medejeren af centret, som får hjælpepakker til at dække de faste udgifter.

Annonce

Økonomien balancerer

Medlemskartoteket tæller nu omkring 290 medlemmer, og indtil videre er blot 10 medlemmer faldet fra under nedlukningen.


Vi ved endnu ikke, om alle fastholder deres medlemskab, men vi har en god tro på fremtiden, selvom vi har været lukket ned så længe.

Anders Stentebjerg, medejer af Crossfit Heaven


- Vi ved endnu ikke, om alle fastholder deres medlemskab, men vi har en god tro på fremtiden, selvom vi har været lukket ned så længe. Crossfit er bygget op om community, og fællesskabet hernede er det bærende element, og det er intakt, siger Anders Stentebjerg og tilføjer:

- Vores medlemmer har hjulpet de steder, hvor de har noget at byde ind med, og det varmer virkelig at se alle medlemmerne bakke op for at få det til at lykkes.

Selvom træningen hidtil har foregået udendørs, bliver alle måtter og al træningsudstyr sprittet af mellem hver holdtræning. Foto: Michael Svenningsen

Centerets udgifter og indtægter balancer ved 230 medlemmer, så på trods af centerets korte levetid er centerets økonomi sund, selvom de 35 af medlemmerne er juniorer, der ikke betaler samme pris som de voksne.

Annonce

Overvejer større lokaler

Men i de nuværende rammer, som Crossfit Heaven overtog fra det tidligere center Budz Boot Camp sammen med Budz' eksisterende medlemsbase, er det svært at få plads til endnu flere medlemmer end de 290 eksisterende.

Hvis Crossfit Heaven beholder de nuværende 290 medlemmer bliver der pladsmangel, nu hvor træningen igen kan foregå indendørs efter coronanedlukningen. Derfor er centerejerne på udkig efter større lokaler. Foto: Michael Svenningsen

- Det er ved at være kritisk, nu hvor vi igen kan komme indendørs. Vi vil gerne udvide, men det er ikke muligt lige nu her, hvor ingen af vores naboer har planer om at rykke. Vi skal lige se tiden an og konsolidere os, men vi kigger løbende på lokaler og vi vil gerne blive i midtbyen, tæt på banegården og ungdomsuddannelserne. Men den slags lokaler hængere ikke på træerne, siger medejeren.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Haderslev skal swinge igen: Jazzklubben kickstarter ny sæson med gratis koncert på Gravene

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Annonce