Annonce
Hedensted

Fjerde forpagter på to år: 30-årig tror på Åstuens potentiale

30-årige Kasper Hertz Ølholm slog 7. september dørene op til "det nye Åstuen" i Tørring. Foto: Michael Svenningsen
30-årig Kasper Hertz Ølholm har netop genåbnet værtshuset Åstuen i Tørring. Han håber især, at byens unge vil komme på det over 40 år gamle værtshus.
Annonce

Tørring: - Jeg kan faktisk ikke se, hvorfor det ikke skulle lykkes at drive Åstuen. Der er et kæmpe potentiale, det er gode store lokaler, og især byens unge mangler et sted at være.

Selvom han er den fjerde af sin slags på kun to år er den nye forpagter på værtshuset Åstuen i Tørring, 30-årige Kasper Hertz Ølholm, fuld af optimisme. Han overtog i begyndelsen af august forpagtningen af Åstuen, der forinden havde været lukket i en måneds tid.

Den første måned brugte han på at renovere stedet, udskifte dele af interiøret og ikke mindst gøre rent. Lørdag 7. september, dagen inden sin egen 30 års fødselsdag, slog Kasper Hertz Ølholm så dørene op til "det nye Åstuen", som han selv omtaler stedet på de sociale medier.

Til genåbningsfesten var opbakningen overvældende, og Kasper Hertz Ølholm måtte to gange køre til Bilka for at hente nye forsyninger til de tørstige gæster.

- Det var helt vildt og en rigtig god start. Jeg er godt opmærksom på, at der har været mange forskellige forpagtere af stedet her. Jeg ved ikke, hvorfor de andre ikke har været her så længe, men jeg vil gerne understrege, at der er helt styr på alkoholbevillingen, og at der vil kun blive handlet over disken, lyder det fra Kasper Hertz Ølholm.

Åstuen

Værtshuset Åstuen på Bredgade i Tørring har eksisteret siden 1975. De seneste år dog under skiftende forpagtere.

August 2018 til juli 2019: Heidi Sørensen og Katja Hofmann, Herning

Januar 2018 til august 2018: Tina Jørgensen og Morten Jensen, Tørring

Februar 2017 til januar 2018: Allan Kronborg Laursen og Jesper Lang (ejer af bygningen).

Annonce

Fra Middelfart

Den nye forpagter kommer fra Middelfart og har de seneste ni år arbejdet med online salg og marketing. Kasper Hertz Ølholm har dog længe haft en drøm om at blive selvstændig, og da flere af hans venner og bekendte driver eller har drevet værtshuse og diskoteker, begyndte han at søge efter sit eget sted.

- Det var helt tilfældigt, jeg faldt over Åstuen. Jeg kender slet ikke Tørring, men jeg kan godt lide en udfordring og tror på stedet her. Det blev for kedeligt for mig at arbejde på kontor, jeg vil meget hellere ud at skabe mit eget. Jeg har ikke noget i mod at arbejde. Det skal bare være for noget jeg brænder for, lyder det fra Kasper Hertz Ølholm.

Han vil primært selv være bag baren, men har også en enkelt ansat, samt en kæreste, der også vil hjælpe til.

- Og hvis det bliver for sent, er der en lejlighed ovenpå, hvor vi kan sove, så vi slipper for at køre hjem til Middelfart, fortæller Kasper Hertz Ølholm.

Annonce

Rent og pænt

For at få områdets unge til at komme på Åstuen har den nye forpagter i sinde f.eks. at lave beerpong-turneringer, tilbud på shots fremfor snaps, temafester og en gang eller to om året hyre et større musiknavn. Han har også anskaffet sig et fodboldbord, oprettet en snap-chat konto, fjernet askebægerne fra bordene og sat fokus på rengøring.

- Det skal ikke være fuldstændig tilrøget, og sådan man er i tvivl om, hvorvidt glassene er rene. Der behøves ikke være beskidt for, at her er hyggeligt. Her skal være plads til alle mand - om du er til en enkelt drink, fyraftensøl, eller om det er studiekammeraterne, der skal rafle om næste øl, slår Kasper Hertz Ølholm fast.

Sammen med sin kæreste samt en enkelt ansat vil Kasper Hertz Ølholm have åbent alle ugens dage fra kl. 11 om formiddag. Alkoholbevillingen er til kl. 02. Foto: Michael Svenningsen

Artiklen forsætter efter tidslinjen...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce