Annonce
Læserbrev

Fjern Munkebos ghetto-stempel

Læserbrev: Kære boligminister Kaare Dybvad

Pr. 1. december 2019 står boligområdet Munkebo i Kolding stadig på din liste over ghettoer i Danmark. Men lad mig fortælle dig en historie. Mens jeg har været bestyrelsesformand, har vi tre gange haft besøg fra Christiansborg, nemlig af Eva Kjer Hansen, Morten Østergaard og Kristian Jensen. Der skete det samme hver gang. Midt i det hele siger de, “Bent, hvornår kommer vi til ghettoen?” Og jeg svarer, “Du står midt i den.”

Måske har dine embedsmænd sovet i timen, da de gennemgik tallene for kriminalitet, uddannelse og beskæftigelse i Munkebo. Når man spørger politiet, så er der færre problemer i Munkebo end uden for. Når man ser på den lokale folkeskole, Munkevængets Skole, så ligger elevernes resultater højere end gennemsnittet for regionen. Ifølge jeres egne statistikker, så er arbejdsløsheden 0,5 procentpoint for høj i Munkebo. Det betyder, at hvis bare fem arbejdsløse beboere i Munkebo fik et job, så ville vi ligge under spærregrænsen.

Så kære Kaare, hvorfor skal I skræmme vores beboere ved at fortælle dem, at de bor i “ghettoen”, når de nu bor i dejlige hjem i trygge rammer? Hvorfor skal jeg og mine kolleger bruge ekstra tid og penge på en udviklingsplan, når der ikke er et problem? Det er på tide, at man kigger lidt på menneskene og virkeligheden frem for en eller anden petitesse i Statistisk Årbog.

Annonce
Munkebo i Kolding er på listen over landets såkaldte "hårde ghettoer". Det er helt forkert, mener Bent Jacobsen, bestyrelsesformand i Alfabo. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce