Annonce
Vejle

Fjernvarmerør skulle bringe varme til nyt boligprojekt

Den 35.000 kvadratmeter store grund mellem Sønderåen og Ibæk Strandvej er delt ind i tre delområder. I område 1 skal der bygges ejerboliger, mens område 2 indeholder Lejerbos projekt med 54 lejeboliger. Område 3 huser Kano- og Kajakklubben Vejle Å. Kort fra lokalplan 1247

Casas store byggeprojekt Skudehavnen skal forsynes med fjernvarme - parterne mødes for at finde løsning.

Vejle: 1. april skulle der efter planen være fjernvarme i de første huse i projekt Skudehavnen ved Ibæk Strandvej.

Siden foråret har entreprenørselskabet Casa arbejdet på grunden mellem Ibæk Strandvej og Sønderåen. Projektet rummer op mod 200 boliger, og de første huse, der bliver udlejet af boligforeningen Lejerbo, er så småt skudt op. Derfor haster det med at få varmeforsyningen frem.

- Det er den tidsplan, vi har arbejdet efter. Men som det ser ud nu, bliver det umuligt. Klagesagen kan jo trække ud i op til et år, siger direktøren for Vejle Fjernvarme, Jesper Wolsgård.

Skudehavnen

Casas projekt ved Ibæk Strandvej har fået navnet "Skudehavnen".Casa købte den 35.000 kvadratmeter store grund af Vejle Kommune i maj 2017. Projektet omfatter rækkehuse i to etager og lejligheder i tre etager på i alt 17.500 kvadratmeter på Ibæk Strandvej.


  • Ifølge lokalplanen rummer delområde 1 12.200 kvadratmeter bebyggelse som rækkehuse. Både tæt-lav og etageboliger i delområde 1 må opføres i tre etager, hvor den tredje etage kun må indrettes som tagterrasse. Det er disse huse, der bliver ejerboliger.
  • I delområde 2 kan der opføres 5300 kvadratmeter bebyggelse i tre etager til etageboliger. Bebyggelse må opføres i op til 9,5 meter over niveauplan. Det er her, Lejerbo indretter lejeboliger.
  • Delområde 3 er hjemsted for Kano- og Kajakklubben Vejle Å.

Pligt til at forsyne

Spørgsmålet er, hvad man så gør. Spørger man kommunens planchef, Lars Buksti, er der ikke tvivl om, at Vejle Fjernvarme er forpligtet til at forsyne området:

- Det er jo udlagt til fjernvarme. Derfor skal der varme derud. Hvis rørene ikke når frem, må der etableres en midlertidig løsning - akkurat som Vejle Fjernvarme gjorde i Skibet. Her fik man ikke varmen frem til det nye boligområde ved Jennumvej inden for tidsfristen. Derfor blev der sat et midlertidigt anlæg op, siger Lars Buksti.

Ifølge planchefen skal kommunen og Vejle Fjernvarme mødes en af de nærmeste dage. Her regner han med at få en uddybning af den kritik, som selskabet har rettet mod kommunen.

Annonce

Hotel må vente på fjernvarme

Ved den anledning får parterne lejlighed til at tale om endnu en sag, hvor Vejle Fjernvarme anklager kommunen for at orientere for sent om en fjernvarmegodkendelse:

- Vi har en lignende sag fra hotellet på Haraldskær. Her fik vi en godkendelse i marts til at forsyne hotellet med fjernvarme. Vi var klar i sommer, men hotellet bad om, at vi ventede med den endelige installation til efter sommerferien. Men også her er vi nu bremset af en klage fra gasselskabet, fordi kommunen ikke allerede i marts informerede de relevante parter om afgørelsen, siger direktør Jesper Wolsgaard.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør "efter gensidig aftale"

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Jelling

Børnefamilierne strømmer til: Nu er der ventelister til alle byens institutioner

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce