Annonce
Læserbrev

Fjordbrynet og bæredygtighed

Annonce

Læserbrev: Første spadestik på Fjordbrynet, hvor PFA er bygherre til 15 etagers højhuse med i alt 208 lejligheder. Det vækker glæde hos dem som profiterer.

Borgmesteren har liberale vækstdrømme om øget indbyggertal fra 92.000 til 100.000 på få år. Det kommer på tværs af følgende udsagn om liberalisme: “Hvert enkelte menneske skal have lov til at udfolde sig mest muligt, så længe dets handlinger ikke skader andre mennesker”.

Jeg vil postulere, at aktiviteterne skader borgerne i området gennem: Fjernelse af grønne områder med træer og fugleliv m.m. langs Skamlingvejen; øget bilstøj efter at træerne er fældet; øget trafik i en infrastruktur med daglige trafikpropper, øget belastning af de indskrænkede rekreative områder og reduceret trivsel hos de borgere som bor i området.

Derfor vil jeg udfordre virksomhedernes sociale ansvar (CSR) hos de tre centrale aktører. Herunder uddrag af deres CSR-politikker: Kolding Kommune vil fremme den bæredygtige udvikling “sammen sætter vi grønne fodspor”. PFA vil skubbe samfundet i en mere bæredygtig retning til gavn for både mennesker og miljø ved at integrere miljø- og klimahensyn i investeringsprocessen. Adsbøll vil fokusere på forebyggelse af forurening, beskyttelse af naturen, holdbar brug af ressourcer og bekæmpelse af klimaforandringer.

Jeg vil se frem til dokumentation. Der er ikke offentliggjort en interessentanalyse som sammenfatter borgernes respons på byggeprojektet. Dialog med berørte borgere er fraværende. Intet om, hvordan træfældningsprojektet bidrager til bæredygtighed, grønne fodspor og beskyttelse af naturen. Ingen afvejning af fordele og ulemper i forhold til miljø, klima og mennesker.

Illustration: Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce