Annonce
Jelling

Flaget er hejst for en grønnere hverdag

Jeppe Damkjær Pedersen og Liam Skov Lindholm var hurtige til at komme tilbage til legesagerne, efter de havde hejst flaget i baggrunden. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Et stort fokus på miljø og på at bruge naturen i børnenes hverdag har betydet, at Det Grønne Flag nu kan hejses i Kollerup.

Kollerup: - I bør være stolte, når I nu får Det Grønne Flag, lød det fra Alberte Rosenkær Hansen fra femte klasse på Kollerup Skole, da hun i denne uge holdt tale for de små drenge og piger i Kollerup Børnehus.

Sammen med Amalie Kærgaard Brodersen var hun inviteret forbi, fordi de to tidligere havde været med til at få flaget, da de gik i Børnehuset i Sandvad.

Derfor stod de for talen, mens alle børn og voksne i kor stod for fællessangen, og to af drengene i børnehuset, Liam Skov Lindholm og Jeppe Damkjær Pedersen, sørgede for at hejse flaget.

Annonce
Der var fællessang for børn og voksne, inden Jeppe Damkjær Pedersen og Liam Skov Lindholm - med lidt hjælp - stod for at hejse Det Grønne Flag. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Styrker nysgerrigheden

Det Grønne Flag er indført af Friluftsrådet og gives til skoler og institutioner, der bruger naturen til læring og arbejder med en grønnere hverdag. Pædagogerne er på kursus for at blive inspireret til projekter, som de så gennemfører med børnene tilbage på institutionerne.

I Kollerup har man desuden lånt remedier fra Vejle Kommune, så man har kunnet tage på opdagelse i naturen. Børnene har blandt andet undersøgt den nærliggende skov med metaldetektor og GoPro-kamera, mens de også har brugt udstyr, der kunne undersøge blandt andet musehuller og rævegrave.

- Der er en masse læring i naturen, og med de forskellige årstider er der altid noget forandring, man kan arbejde med. Det styrker børnenes nysgerrighed og sanselighed, når vi bruger naturen på den her måde, og det giver dem både noget fællesskab og fantasi, som de kan lege videre med, siger Connie Meyer Hansen, leder af Kollerup Børnehus.

Skolen skal med

I forlængelse af Det Grønne Flags miljøbevidsthed har børnene også brugt denne uge på at samle affald i forlængelse af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling på søndag. Og der arbejdes på flere tiltag, der skal gøre børnene i Kollerup endnu mere miljøbevidste.

For det første er det planen, at skolen skal ind under Det Grønne Flag, og så skal pædagogerne i vuggestuen også på kurser, så de mindste børn kan udnytte naturen bedre.

- Børnene i vuggestuen kan godt arbejde med for eksempel farver og kreativitet, og vi kan sagtens lave noget for dem nu, men det er godt med noget inspiration, siger Connie Meyer Hansen.

Liam Skov Lindholm og Jeppe Damkjær Pedersen fik en smule hjælp med flaget - blandt andet af Amalie Kærgaard Brodersen og Alberte Rosenkær Hansen fra femte klasse på Kollerup Skole. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sygdom omgærdet af forvirring og masser af fordomme: Nu åbner Vejle Sygehus afsnit for funktionelle lidelser

112

Drabet i Korskærparken: 11 anholdt - alle er nu løsladt

Erhverv For abonnenter

Ugens årsregnskaber i Vejle Kommune: Tømrermester i Børkop mere end fordoblede overskuddet

Annonce