Annonce
Kultur

Flaget er oppe: Musikskolens sanglærere er glade

Fra fredag må de også synge i Vejle Musik- og Kulturskole. Undervisning i instrumentspil gik i gang 21. april. PR-foto
Aftalen om genåbning af Danmark natten til tirsdag gør det muligt at undervise virkeligt i sang. Apollokoret overvejer, om sæsonen skal forlænges.

Vejle: "Superdejligt." "Nye muligheder."

Sådan lyder de første reaktioner fra henholdsvis Vejle Musikskole og Apollokoret, efter at en aftale i Folketinget natten til tirsdag åbner for, at der fra på fredag igen kan synges sammen.

På musikskolen har de i overført betydning flaget oppe.

Annonce

- Det er en speciel dag, der betyder meget for os. Det er superdejligt, at også dem over 18 år kan møde ind igen. Nu kan vi lige nå at få taget ordentlig afsked med hinanden og denne sæson. Jeg har tre sanglærere, som er meget glade i dag, siger konstitueret leder af Vejle Musik- og Kulturskole Michael Brock Pedersen.

Musikskolens sæson slutter efter uge 24, så der er lige fire ugers næsten normal aktivitet. Nogle af skolens andre aktiviteter begyndte 21. april, og med de praktiske udfordringer, coronatiden har givet, så er det trods alt gået godt. Og tallene viser, at eleverne har været klar fra starten og er vant til de begrænsninger og testkrav, der har været.


Nu kan vi lige nå at få taget ordentlig afsked med hinanden og denne sæson. Jeg har tre sanglærere, som er meget glade i dag.

Michael Brock Pedersen, konstitueret leder af Vejle Musik- og Kulturskole


- Det er gået meget positivt. Forældrene, som jo ofte er dem, der betaler, har været forstående og har kunnet se, at vi virkelig har prøvet at lave al den nødundervisning, vi kunne. Selv om vi har misset to festkoncerter, så har der kun været et lille frafald af elever på grund af coronaen, siger Michael Brock Pedersen.

Når man siger sang, så følger på Vejleegnen af sig selv ordet Apollokoret. Her har man fået noget at tænke på.

- Sæsonen vil jo normalt slutte omkring pinse, så vi har været indstillet på, at vi skulle i gang igen efter sommer. Men aftalen giver nye muligheder. Vi er sultne efter at synge, helt sikkert. Vi mødes tirsdag aften (den 18. maj, red.) for at tale om, hvad vi skal gøre, siger korets formand, Inge-Lise Smidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce