Annonce
Vejle

Flaget strøg til tops på første skoledag for flere hundrede betjente

Flaget blev hejst i vejret klokken 8, da klokken ringede ind til første skoledag på politiskolen. Foto: Zarah Leth Grothe
Mandag morgen begyndte de første af 384 studerende på Jyllands første permanente politiskole.

Vejle: Et dannebrogsflag strøg mandag morgen klokken otte til vejrs i tusmørket i den sydlige del af Vinding. Som et symbol på en meget stor dag.

Hovedindgangen havde forinden været en myriade af forventningsfulde ansigter, der blev lukket ind i varmen af mænd i uniform.

For i dag begyndte de første ud af i alt 384 studerende på Vejles nye politiskole.

Annonce

Det første spadestik blev taget i februar 2019, og nu knap to år senere er skolen klar til brug. Siden november 2018 har de unge mennesker, mens de ventede på åbningen, haft deres dagligdag på Ryes Kaserne i Fredericia.

Tæt på hjemstavnen

Politiskolens "Uddannelsescenter Vest", som skolen er døbt, består dels af den tidligere sygeplejeskole i byen og dels af cirka 10.000 kvadratmeter nyetablerede bygninger.

Især sidstnævnte vakte begejstring hos de studerende, som Vejle Amts Folkeblad nåede at tale med inden deres første skoledag.

- Det bliver rigtig fedt at være blandt de første til at tage skolen i brug, sagde en og blev bakket op af to medstuderende, der slæbte afsted med tunge kasser.

De tre har kun været i gang på uddannelsen til betjent i ganske kort tid og var ud over de nye rammer begejstret for beliggenheden i den vestlige del af landet. Alle kommer de fra Jylland.

- Vi får lov til at tage hele vores uddannelsesforløb tættere på, hvor vi kommer fra. Det er virkelig dejligt, istemte en af de andre.

Ingen af de studerende ønskede at fortælle, hvad de hed eller havde lyst til at stille op til et billede. I stedet hastede de ind i den oplyste bygning.

Annonce

Alt på en matrikel

Både beliggenheden og de nye rammer glæder også fungerende rektor på politiskolen i Vejle.

- Vi har nu i et par år været til stede med uddannelsesmuligheder i både Øst- og Vestdanmark. Med den nye skole i Vejle er den tilstedeværelse nu permanent, og det er vigtigt for at opretholde et så bredt som muligt rekrutteringsgrundlag i hele landet, udtaler Jan Bjørn i en pressemeddelelse.

- Vi har kunne designe uddannelsescenteret helt fra bunden og tænke alle vore ønsker ind i planerne. Det vil sige, at vi faktisk har alt på en matrikel i Vejle. De studerende kan ud over at modtage almindelig klasseundervisning træne alt lige fra gadeuorden, magtanvendelse, færdselskontrol til skydefærdigheder og meget mere. Det er helt unikt i dansk kontekst, tilføjer han.


De studerende kan ud over at modtage almindelig klasseundervisning træne alt lige fra gadeuorden, magtanvendelse, færdselskontrol til skydefærdigheder og meget mere. Det er helt unikt i dansk kontekst.

Jan Bjørn


Politiskolens Uddannelsescenter Vest bliver også det fremadrettede samlingspunkt for størstedelen af politiets videreuddannelsesaktiviteter. Der bliver plads til 100 overnattende kursister.

Politiskolen rummer blandt andet en gade med bar, bager og lysregulering for at gøre øvelsen så autentisk som muligt. Her viser politikommissær Nicolaj Vissing gaden frem. Foto: Flemming Larsen
Mandag morgen ringede det ind for de kommende elever på politiskolen. Her er det Isabell og Sofie, der er klar til første skoledag i Vejle. Foto: Flemming Larsen
Per Allan Hansen, centerchef for politiskolen, tog sammen med skolens rektor, Jan Bjørn, imod Vejles kommunaldirektør, Niels Nybye Ågesen, og  borgmester Jens Ejner Christensen (V). Foto: Flemming Larsen
Det var en stolt borgmester, der blevet interviewet til landsdækkende tv om Vejles nye politiskole. Foto: Flemming Larsen

Mandag morgen gav rektor på den nye politiskole, Jan Bjørn, en rundvisning i Radio4, hvor lytterne blev taget med rundt på skolen og fik lidt at vide om, hvilke faciliteter skolen har fået. Hør indslaget her:

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce