Annonce
Kultur

Flamboyant og overdådig: Kjoledesigneren Adel viser klædeskabet frem

Jordanskfødte Adel Baba står bag en modeudstilling med 12 kjoler, han har produceret i sin tid på asylcentret i Jelling. Udstillingen byder også på en fotoserie, hvor han selv poserer i kjolerne. Arkivfoto: Mette Mørk
Tirsdag 28. januar åbner Copenhagen Fashion Week. Samme dag inviterer Spinderihallerne til en anderledes og overdådig modeudstilling med Adel Baba, tidligere beboer på asylcentret i Jelling.

Jelling/Vejle: "Når jeg tager kjolen på, føler jeg fred."

Sådan sagde Adel Baba, da avisen fulgte ham gennem et par uger i efteråret. Her var vi både med til fotoshoot i Spinderihallerne, da han poserede i sine egne farverige kjoler, og i systuen på asylcenteret i Jelling, hvor han har boet i halvandet år.

For nylig fik han opholdstilladelse og flyttede for få uger siden tættere på København. Dermed har han endelig fået ro til at koncentrere sig om sin store drøm: at blive international modedesigner.

Og i næste uge tager han et nyt skridt på vej mod drømmen. Det sker i Spinderihallerne, som danner rammerne om en noget anderledes modeudstilling. En udstilling med 12 kjoler produceret af Adel Baba samt en fotoserie, hvor han med stor selvtillid selv poserer i sine klæder.

- Adels stil ligner ikke noget, vi er vant til i Vejle og Omegn – her er glitter, glimmer og gennemsigtige gardiner forvandlet til elegant luksus og et udtryk, som ligger temmelig langt fra afdæmpet skandinavisk smag, skriver Spinderihallerne i en pressemeddelelse.

Annonce

Ventetid var sytid

Adel Babas kjoler er festlige, farverige og flamboyante. Her er ingen smalle steder. Og så dog - for hans personlige historie de seneste år handler om alt andet end fest, glæde og luksus.

- Som asylansøger udfyldte Adel ventetiden på Jelling Asylcenter med at sy kjoler til sin eneste kunde - sig selv. Hver måned en ny kjole med en skarp deadline og hundredvis af arbejdstimer lagt i stoffet. Materialerne stammer fra brugte kjoler og tilbehør, som de ansatte på asylcentret skaffede. Og på den måde taler Adel alligevel ind i en skandinavisk bæredygtighedsdagsorden, om end på en bagvendt måde. Mode handler ikke kun om det sidste nye fra de store brands, men om viljen til at skabe og til at udtrykke sig selv, selv når udgangspunktet er nærmest ingenting, skriver Spinderihallerne.

Der er fernisering på udstillingen tirsdag 28. januar klokken 17 i Spinderihallerne. To timer senere er der salon om stil og personligt udtryk med trend- og livsstilsforsker Jill Hawkins.

Begge arrangementer er gratis. Det vil være muligt at købe et let aftensmåltid i caféen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

navne

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Annonce