Annonce
Vejle

Flere boliger på vej: Plan for 21 lejligheder i Bredballe

Det er på denne hjørnegrund ved Hældagervej, at der bliver mulighed for nye boliger - dels ved at ombygge den 30 år gamle erhvervsejendom og dels ved nybyggeri. Foto: Kaare Johansen
Den nuværende kontorejendom på hjørnegrunden skal bygges om og indrettes til boliger - mulighed for nybyggeri.

Vejle: Bredballe får mere etagebyggeri - i al fald, hvis forslaget til en ny lokalplan føres ud i livet.

Op mod 21 lejligheder er der lagt op til i lokalplanforslaget. De skal erstatte en nuværende erhvervsbygning på hjørnet af Karl Bjarnhofs Vej og Hældagervej. I dag bruger virksomheden Reprocentret den hvide ejendom til kontor.

Ifølge forslaget er ideen at bygge oven på den nuværende bygning, så den kommer op i tre etager. Samtidigt vil der være mulighed for at bygge nyt på den 4500 kvadratmeter store hjørnegrund.

Annonce
Der kan også opføres ny bebyggelse i op til tre etager. Den nye bebyggelse skal opføres i tegl eller i pudset mur, tilsvarende anden boligbebyggelse i nærområdet.

Citat fra lokalplanforslag 1302

Værn mod trafikstøj

- Vi godkendte forslaget til lokalplan på mødet mandag, fortæller Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg siden midten af juni.

Etagebyggeriet er det første i Bredballe, siden BS Invest i februar indviede 21 lejligheder på hjørnet af Skelvangen og Bredballe Byvej lige ved Bredballe Center.

I lokalplanforslaget stilles en række krav til det nye byggeri - blandt andet skal der være en parkeringsplads per lejlighed, og vejadgangen skal ske via den lille sidevej, der fører ned til Reprocentret.

Trafikstøj er også et emne i lokalplanen. Hældagervej er meget trafikeret, og der kører også en del biler på Karl Bjarnhofs Vej, hvor Østerbos afdeling Skovbrynet ligger for enden. De senere år er også Bredballe Privatskole og Sct. Maria Hospice flyttet ind på vejen.

Derfor er der krav om støj-afskærmning mod vejen i form af skure og en beplantet støjskærm. Samtidigt skal der plantes nye træer langs Hældagervej.

Slidt erhvervsområde

Længere nede af Hældagervej arbejdes der på samme måde med et boligprojekt i det bygninger, der i mange år husede JDC Data. I det hele taget er området præget af erhvervsbyggeri, der i større eller mindre grad står tomt.

Denne lokalplan gælder et meget begrænset område. Hvordan kan det være, at I ikke vedtager en større plan for hele området, der giver mulighed for at omdanne erhverv til boliger?

- Det kunne der også være god mening i. Det er jo ikke tanken, at de tidligere erhvervsbygninger skal stå og se træls ud. Det blev altså ikke denne gang, der kom en plan for et større område, men det kunne jeg godt forestille mig, at vi vil arbejde videre med. Det kunne måske også inspirere udviklere til at gå i gang med nye projekter, siger Gerda Haastrup Jørgensen

Og sådan ser det hele ud set ovenfra ifølge en illustration i lokalplanforslaget. Foto: Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny forretning: Et klip med gyldne fingre

Annonce