Annonce
Vejle

Flere corona-vacciner end ventet er kommet til Vejle: Op imod 600 ældre får stikket i denne uge

Den første plejehjemsbeboer, der stod for skud i hele Vejle Kommune, var Inge Hansen på Plejecenter Kastaniehaven i Give. Foto: Vejle Kommune
Alle beboere og flere medarbejdere på i alt 11 plejecentre i Vejle Kommune er vaccineret inden søndag eftermiddag.
Annonce

Vejle: Flere vacciner end først ventet er kommet til Vejle.

Det betyder, at alle beboere og flere medarbejdere på i alt 11 plejecentre i kommunen har fået et stik mod coronavirus inden søndag eftermiddag.

Det fortæller Gudny Vang, der er chefkonsulent i Vejle Kommunes velfærdsforvaltning.

- Der er af årsager, jeg ikke kender, kommet flere vacciner hjem til regionen og dermed os, og det betyder altså, at vi når at vaccinere betydeligt flere end først antaget.

- Vi fik beskeden for et par dage siden, og så skulle vi handle hurtigt. Vi fik fat i plejecentrene og de læger, der skal vaccinere. Heldigvis har alle været indforstået og været samarbejdsvillige, siger hun.

Annonce

Det kører smurt

Gudny Vang har de seneste uger stået for en del af praktikken med at få fordelt vaccinerne ud på kommunens plejecentre.

Dermed har hun haft et tæt samarbejde med Region Syddanmark, herunder Sygehus Lillebælt, og de læger, som har givet og i den kommende tid skal give beboere og medarbejdere det første ud af to skud med vaccinen fra Pfizer-BioNTech.

- Det har bare kørt smurt, synes jeg. Vi har haft et forbilledligt samarbejde, forklarer hun.

I denne uge regnede Vejle Kommune med at vaccinere fire plejecentre. Nu når den næsten tre gange så mange - nemlig 11.

Det betyder, at op imod 600 ældre beboere har fået vaccinen, inden ugen er omme. Kommunen forventer, at alle er vaccineret første gang i løbet af uge 1 og senest uge 2.

Annonce

Flest takker ja

Alle har muligheden for at sige nej tak, hvilket næsten ingen ifølge Vejle Kommune har gjort.

- De er blevet informeret om vaccinen og har altid muligheden for at takke nej. Vi tvinger ingen. Langt over 90 procent har indtil videre sagt ja tak til vaccinen, fortæller chefkonsulent Gudny Vang.


Vi har oprettet telefonlister på de enkelte plejecentre, så vi altid kan ringe til nogen, der så kan komme og få vaccinen, hvis vi skulle have noget i overskud. Vi har gjort brug af den mulighed flere gange. Der går ikke en dråbe til spilde.

Gudny Vang, chefkonsulent


Blandt beboerne er nogle demente eller har på anden vis ikke mulighed for at afgøre, hvorvidt de vil vaccineres eller ej. I de tilfælde er det de pårørende eller en værge, der tager stilling til spørgsmålet.

De første vacciner blev givet på Plejecenter Kastaniehaven i Give. Det allerførste stik gik til ergoterapeut Louise Madsen onsdag morgen klokken 08.54, og sprøjten blev ført af læge Jonas Kromann-Larsen fra Lægehuset i Give.

Den første beboer, der stod for skud, var Inge Hansen.

Annonce

Ingen spildte dråber

Ud over, at antallet af vacciner overgår det først forventede, så er der også lidt mere i hver flaske - og alt bliver brugt.

- Vi har oprettet telefonlister på de enkelte plejecentre, så vi altid kan ringe til nogen, der så kan komme og få vaccinen, hvis vi skulle have noget i overskud. Vi har gjort brug af den mulighed flere gange. Der går ikke en dråbe til spilde, lover Gudny Vang.

De medarbejdere, der er på arbejde, når beboerne skal vaccineres, får også vaccinen tilbudt. Det øvrige personale må vente på, at det bliver deres tur, og de får besked i deres e-boks. De er imidlertid nogle af de første på listen. Den kan man se på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

De 11 plejecentre, der når at få vaccinen i denne uge, er: Kastaniehaven, Bakkeager, Holmegården, Rosengården, Hejlskov, Bakkegården, Solgaven, Højager, Atriumhaven, Smidstrupparken og Riis Friplejehjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Corona rammer kulturlivet hårdt: Festivalfond præsenterer regnskab med millionunderskud

Annonce