Annonce
Ikast-Brande

Flere covid-smittede i Ikast-Brande Kommune

Brugen af håndsprit vil nok stige, da der i den senere tid er konstateret flere corona-smittede i Ikast-Brande Kommune. Foto: Søren E. Alwan.
Kommunen er nu kommet over den kritiske grænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.
Annonce

Ikast/Brande: Antallet af covid-smittede personer er de seneste par dage steget i Ikast-Brande Kommune, og kommunen er nu kommet over den kritiske grænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Aktuelt har Ikast-Brande Kommune nu 12 smittede fordelt i hele kommunen, fremgår det af kommunens hjemmeside.

"Det betyder, at vi stadig er over den kritiske grænse, og at Sundhedsmyndighederne har et særligt fokus på kommunen", fremgår det af hjemmesiden.

"Det betyder også, at vi nu virkelig skal hjælpe hinanden med at holde afstand og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer - holde afstand, vaske hænder, spritte af - og isolere os, hvis vi har symptomer på smitte. Det er vigtigt, at huske på retningslinjerne - også når man deltager i private fester eller i arrangementer i sin lokale forening - vi skal passe på os selv og hinanden", understreges det på kommunens hjemmeside.

Et par af de smittede kan relateres til Silkeborg Højskole, andre sandsynligvis til en afholdt fest. Smitten er ikke isoleret til ét enkelt sted i kommunen, fremgår det videre.

Annonce

Flere prøver

På Sundhedsstyrelsens anbefaling er det foreløbig blevet besluttet ikke at indføre besøgsrestriktioner på plejecentre og lignende.

Intensiteten for testning af sundhedspersonale øges dog, således at sundhedspersonale nu skal covid-testes hver anden uge i stedet for som hidtil hver sjette uge.

Som følge af udviklingen aktiveres kriseberedskabet igen.

Det er vigtigt at få inddæmmet smitten og få brudt smittekæderne. Derfor opfordrer kommunen alle med covid-symptomer til at blive testet. Man kan se mere om mulighederne for at blive testet på Region Midtjyllands hjemmeside. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce