Annonce
112

Flere elever i 1.g på gymnasierne i Grindsted efter sommerferien

Selvom gymnasieuddannelserne i Grindsted ser ud til at få et relativt fornuftigt elevoptag efter sommerferien, så er der stadig brug for politiske initiativer i det lange løb, mener direktøren på erhvervsgymnasiet. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Begge Grindsteds gymnasiale uddannelser står til elevmæssig fremgang i det kommende skoleår, men der stadig store udfordringer.
Annonce

Grindsted: Mange steder i landet har de mindre gymnasieuddannelser udfordringer med at konkurrere mod de større byer om eleverne, men i Grindsted tyder noget på, at udviklingen foreløbig er bremset.

I hvert fald melder både det almene gymnasium og erhvervsgymnasiet om lignende optag for de kommende første årgange sammenlignet med deres nuværende ditto.

Ligesom sidste år opretter Grindsted Gymnasium & HF med sikkerhed fire af de traditionelle stx-klasser og to klasser til HF, lyder det fra rektor Gitte Vest Barkholt.

- Det er ikke nok til en ekstra klasse, men vi fylder dem lidt bedre op på næste årgang, da der på nuværende tidspunkt er tilmeldt 7-8 flere på stx og 10-12 ekstra HF’ere, siger rektoren, som forventer yderligere ansøgere til HF frem mod sommerferien.

Ud fra omstændighederne er der således tilfredshed hos Gitte Vest Barkholt.

- Jeg havde håbet på omkring det samme som sidste år, og det har vi fået, så det er godt, siger hun.

Det er jo et dilemma i et område som vores, for vi føler os forpligtede til at oprette holdet og ikke bare afvise dem, selvom det ikke i sig selv giver en strålende økonomi.

Jesper Dahlmann, direktør på erhvervsgymnasiet i Grindsted

Annonce

En forpligtelse

Hos hendes kollega på Erhvervsgymnasiet Grindsted kan direktør Jesper Dahlmann se en tilsvarende kurve på sine gymnasieuddannelser HHX og HTX samt 'hybriden' mellem håndværk og boglig, EUX.

- På alle tre uddannelser får vi marginalt flere elever end sidste år, som dog heller ikke er nok til flere klasser af den grund, siger han.

Den primære fremgang er foreløbig kommet på HHX, da der er tilmeldt 51 elever, som svarer til 6-7 flere, end da den nuværende første årgang startede.

På den tekniske gymnasieuddannelse HTX er optaget steget med et par stykker, men vel at mærke kun op til 16 elever, som langt fra er nok til at være 'rentabelt'.

- Det er jo et dilemma i et område som vores, for vi føler os forpligtede til at oprette holdet og ikke bare afvise dem, selvom det ikke i sig selv giver en strålende økonomi, siger Jesper Dahlmann.

Ifølge ham bør politikerne i højere grad være villige til at give mere i tilskud pr. elev i de tyndere befolkede områder, hvis de reelt ønsker at bevare udbuddet i hele landet.

- Men som udgangspunkt er jeg trods alt godt tilfreds med enhver forbedring i forhold til sidste år, selvom det jo ikke er prangende tal, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce