x
Annonce
Vejle

Flere er faldet i den nye svømmehal: Ledelsen griber ind

Alle bassiner i den nyrenoverede svømmehal er beklædt med klinker, mens gangarealerne er epoxy-gulve, som er fyldt med sand, der er med til at gøre dem ru og gangbare. Men i kvindernes omklædningsrum var gulvet for glat, og derfor blev der mandag aften sat gulvslibere på sagen. Billedet er fra dagene op til åbningen. Foto: Mette Mørk
To kvinder er faldet i omklædningsrummet, mens en tredje badegæst er faldet på trappetrin. DGI Huset ser med alvor på faldene og sætter ind med flere tiltag efter en travl åbningsuge.

Vejle: Vinterferien blev en fantastisk første uge i DGI Husets nye svømmehal, hvor en ny rutsjebane, nye saunaer, vipper og varmt vand i alle bassiner trak gæster i tusindtal til.

Helt præcist indløste 9615 gæster billet til svømmehallen i uge 7, og her en uge efter åbningen har DGI Huset fået masser af god respons.

Men premiereugen bød også på et par uheldige episoder, idet tre af gæsterne faldt på det nylagte epoxygulv og på en trappe.

To kvinder faldt på det våde gulv i kvindernes omklædningsrum, mens en tredje badegæst faldt på nogle trappetrin. Det bekræfter direktør i DGI Huset, Roland Christiansen.

- Det er rigtig, at vi har haft tre faldulykker i den første uge, hvor vi har haft så mange gæster. Ét fald er et for meget og noget, vi tager meget seriøst. Vi er kede af, at det er sket, og det påvirker også vores personale, hver gang der sker et uheld, siger Roland Christiansen til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce
Nogle har spurgt, om vi åbnede for tidligt. Det mener jeg ikke, for vi var klar. Men man skal ikke falde i en svømmehal.

Roland Christiansen, direktør, DGI Huset Vejle

Gulvet er for glat

Ingen af de uheldige personer kom alvorligt til skade under faldene. En af gæsterne måtte køres på skadestuen, en slog sin hånd, hos en anden gik det ud over et par tænder, og episoderne får nu DGI Huset til at reagere.

Roland Christiansen har sammen med sit personale og projektleder Jonas Flyvholm fra Kommunale Ejendomme evalueret den første åbningsuge, og her er der særligt fokus på gulvet i kvindernes omklædningsrum.

- Vi tager det alvorligt, når to gæster falder inde i omklædningsrummet, og her er vurderingen, at gulvet er for glat, fortalte Roland Christiansen mandag middag.

Sliber gulv i omklædning

Derfor har Jonas Flyvholm bestilt to gulvslibere, der kom mandag aften, da svømmehallen havde lukket de sidste gæster ud.

- Gulvene i den nye svømmehal er alle epoxygulve, der har sand i, hvilket er med til at gøre dem mere ru. I dameomklædningsrummet har gulvet tilsyneladende fået lidt for meget topcoat, og derfor er gulvet for glat. Derfor kommer de to gulvslibere med en special-slibemaskine, der sliber gulvet en ekstra gang, så det bliver mere ru og skridsikkert, siger Jonas Flyvholm.

Det er en balancegang, hvor ru gulvene skal være, da de bliver mere besværlige at holde rene, jo mindre glatte de er.

- Men vi vil gøre, hvad vi kan, så ikke flere falder, siger projektlederen.

Hvad er det for noget? Vind tre måneders entré

Roland Christiansen kan ikke give et præcis svar på, hvad den gamle svømmehal i DGI Huset er bygget om til. Det er ikke et badeland. Det er heller ikke en svømmehal i traditionel forstand, men hvad er det så?

- Nogle har været skuffede over, at der ikke var palmer herinde, og at de ikke kunne købe pommes frites. Men det er ikke noget badeland. Vi har endnu ikke fundet det rigtige ord for, hvad det er. Det er et sted, du kan være aktiv, og der er noget for alle aldre. Men hvad vi skal kalde det, ved vi endnu ikke, siger Roland Christiansen.

Huset er så meget i tvivl om den rette betegnelse, at direktøren spontant udlodder tre måneders gratis entré til den person, der kommer med det helt rigtige forslag til, hvad DGI Huset kan kalde det nyåbnede tilbud til børnefamilier og vandhunde i alle aldre.

Forslagene kan indsendes på mailadressen: rc@dgihusetvejle.dk

Lægger rullemåtter ud

Det er hans og Roland Christiansens fælles vurdering, at gulvet på gangene inde i den nyåbnede svømmehal ikke er for glatte. Derfor bliver der ikke slebet her. Alligevel har parterne besluttet at lægge nogle skridsikre rullemåtter ud.

- Det er måtter, som vi også benytter i svømmehallerne i blandt andet Egtved og på Englystskolen, og dem køber vi nogle ekstra af for at sende det signal, at vi tager henvendelserne alvorligt, fortæller Jonas Flyvholm.

Ifølge projektlederen sker der fra tid til anden faldulykker i alle kommunens svømmehaller, og det er heller ikke noget, DGI Husets direktør tror, man kan komme helt til livs.

- Det er ikke tilladt at løbe i en svømmehal, men vi kan aldrig forhindre et treårig barn i spontant at sætte i løb. Men vi skal gøre, hvad vi kan for at minimere risikoen, siger Roland Christiansen.

Trinene bliver nu markeret med rød-hvid afmærkningstape. Foto: DGI Huset

Tape ved trapperne

Derfor gør de også noget efter det tredje fald, hvor en gæst havde overset nogle trappetrin og derfor faldt og slog sig.

- Vi må lære af uheldene. Derfor laver vi en markering af trappetrinene, som i dag har samme farve som det øvrige gulv. Her sætter vi stærkt klæbende, rød-hvid gaffertape på de øverste trin for at bryde farven og for at gøre gæsterne opmærksomme på, at der er en trappe, siger Roland Christiansen.

Markeringen sættes dels ved de to trin, der er i adskillelsen mellem den gamle og nye svømmehal, samt på det øverste trin på trappen ned fra tribunen og på trappeafsatsen halvvejs nede.

- De steder, hvor der er niveauovergange, sætter vi markering, så ikke flere overser et trin og falder, siger Jonas Flyvholm og tilføjer:

- Det er dybt tragisk, at de er faldet og har slået sig, men mange har haft en god oplevelse, og vi har fået så mange positive tilbagemeldinger den første uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce