Annonce
Trekantområdet

Flere er klar til at løfte borgmesteropgaven efter Koldings Jørn Pedersen

Venstres byrådsgruppe er kastet ud i jagten på at finde Jørn Pedersens afløser, og meget tyder på, at partimedlemmerne får flere kandidater at vælge imellem, når der er opstillingsmøde i oktober. Her er det fra venstre Ole Alsted, Merete Due Paarup, der nu er skiftet til de Radikale, Birgitte Kragh, Trille Nikolajsen og Jakob Ville. Arkivfoto: Søren Gylling
Jagten på Jørn Pedersens efterfølger er i gang. Flere byrådspolitikere melder sig parate til at påtage sig opgaven som Venstres spidskandidat, hvis de bliver opfordret til det. En kandidat helt udefra er også en mulighed, nævner flere.

Kolding: Venstres vælgerforening i Kolding Kommune får ikke problemer med at finde flere personer, der er parate til at stille op som partiets borgmesterkandidat og måske afløse Jørn Pedersen fra 1. januar 2022. Og intet tyder indtil videre på, at Venstres gruppeformand i Kolding Byråd, Jakob Ville, bliver den eneste bejler til den tomme stol.

JydskeVestkysten har talt med hovedparten af byrådsgruppens medlemmer for at høre, om de  selv overvejer at stille op til posten, som Ville - indtil nu som den eneste - utvetydigt har erklæret, at han går efter at få.

Hertil svarer for eksempel Michael Krogh:

Annonce

- Det er ikke noget, jeg går benhårdt efter, og det skal i givet fald være baglandet, der peger på mig. Men jeg stiller mig til rådighed, absolut.

Hede drømme

Birgitte Kragh vil hverken pege på nogen eller svare ja eller nej på spørgsmålet om, hvorvidt hun selv vil stille sig til rådighed som spidskandidat for sit parti.

- Jeg gør mig mange overvejelser om, hvad der er rigtigt for Kolding Kommune, for byrådet og for Venstre, og jeg vil gerne have lejlighed til at tale med Venstres gruppe om, hvordan vi ser på det, før jeg svarer. Så vil der komme nogle vurderinger ud af det, siger hun.

Eea Haldan Vestergaard siger, at "hvis jeg bliver opfordret af en gruppe, så vil jeg da gøre det".

- Men der er nok andre i gruppen, der har mere hede drømme, og jeg tror også, at vi skal kigge os godt og grundigt om og ikke nødvendigvis kun internt. Måske har vi brug for et pust udefra.

Annonce

En kvinde

Asger Christensen, der har orlov fra byrådet for at passe sin plads i EU-Parlamentet, fastslår, at "jeg satser hele butikken på det europæiske". Så han er ikke en mulig kandidat.

- Men jeg har min favorit til hvem, der skal efterfølge Jørn. Mere vil jeg ikke sige nu, siger landmanden fra Jordrup.


Det kan være, der kommer en interessant erhvervsperson eller en folketingspolitiker udefra. Who knows. Se bare på SF.

Ole Alsted, byrådsmedlem for Venstre


Trille Nikolajsen kalder det "en mavepuster", at Jørn Pedersen ikke genopstiller.

- Personligt går jeg ikke med en borgmester i maven, men jeg vil gerne påtage mig rollen, hvis nogen beder mig.

- Jeg kan slet ikke forestille mig en Venstregruppe uden Jørn, men vi skal ikke have en ny Jørn. Vi skal have en, der ligesom han er ærlig, folkelig, ordentlig og vil den fælles sag for Kolding. Det kan godt være en udenfor gruppen, og det kan være en kvinde. Hvis vi har mulighed for at skabe noget andet, så skal vi gøre det, synes Trille Nikolajsen.

Annonce

Nej tak

Ole Alsted, Tobias Jørgensen og Ole Martensen melder klart nej til at stille op som borgmesterkandidat næste år.

Ole Alsted, fordi han i øjeblikket er jobsøgende og ønsker, at hans kommende arbejdsgiver skal have mulighed for at tage stilling til, om han kan genopstille til byrådet.

- Men det kan være, der kommer en interessant erhvervsperson eller en folketingspolitiker udefra. Who knows. Se bare på SF, siger Ole Alsted med henvisning til, at venstrefløjspartiets lokale mand i Folketinget fra 1994-2013, tidligere udenrigsminister og nu regionsrådmedlem Villy Søvndal, stiler efter at blive den næste borgmester i Kolding.

Tobias Jørgensen, der også er folketingskandidat, fastslår, at "min plan er, at jeg skal over og sidde på Christiansborg, og det kommer jeg ikke, hvis jeg stiller op som ny spids".

- Jeg vil gerne være borgmester for min by, men først om 10, 15 eller 20 år. Og uanset hvem, der bliver valgt som spids, så bakker jeg 100 procent op, siger han.

Ole Martensen, der er indkaldt som suppleant, konstaterer, at "nej, jeg skal ikke være spidskandidat".

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce