Annonce
Billund

Flere fridage og kontant bonus: Legos gode resultater giver gevinster til medarbejderne

Thomas Kirk Kristiansen, bestyrelsesformand i Lego A/S, er fjerde generation i spidsen for virksomheden. En virksomhed, hvor det går så godt, at alle medarbejderne nu - igen - bliver belønnet med fridage og kontant bonus for de flotte resultater. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Det er efterhånden sket adskillige gange i træk, at Legos regnskaber sætter nye rekorder. Det kan meget vel også blive tilfældet for 2021. De flotte resultater giver nu helt kontante gevinster til koncernens mange medarbejdere.

Bonus: Det går godt for Lego.

Faktisk går det så godt, at medarbejderne kan se frem til kontant bonus og mere fritid for den indsats, der har gjort legetøjsvirksomheden til en endnu bedre forretning. Det skriver Finans.dk.

"2021 har været et ekstraordinært år for Lego-koncernen, og vores dedikerede medarbejdere har arbejdet utrolig hårdt for at bringe Lego ud til flere familier verden over. Det har ejerfamilien ønsket at anerkende og takke medarbejderne for med tre ekstra fridage i slutningen af året, så de fleste har mulighed for at holde fri i de to sidste uger af 2021," skriver Benjamin Hjorth, der er global pressechef for Lego, i et skriftligt svar til Finans.dk.

Annonce

Dobbelt månedsløn

Det er dog ikke kun ekstra fritid, som medarbejderne kan se frem til. De får også lidt mere på kistebunden i form af en kontant bonus. Hvor stor en bonus, der er tale om, ønsker virksomheden dog ikke at fortælle.

Det er ikke første gang, at Lego giver sine medarbejdere en kontant bonus som følge af et ekstraordinært godt resultat. For seks år siden besluttede familien Kirk Kristiansen at give en helt særlig julegave til alle medarbejderne i Lego, Kirkbi og Lego Fonden. I stedet for en klassisk flaske rødvin og lidt fyldte chokolader, fik samtlige medarbejdere i stedet udbetalt januarlønnen to gange.

Rekordregnskab

  1. Lego leverede i 2020 det suverænt største overskud i koncernens historie. Efter skat lød overskuddet i Billund-koncernen på svimlende 9,9 milliarder kroner.
  2. Meget tyder på, at resultatet for 2021 bliver endnu bedre. Legos halvårsregnskab viste et overskud efter skat på 6,3 milliarder kroner efter en stigning i omsætningen på 46 procent i forhold til 2020.
  3. Lego har i Billund cirka 4200 medarbejdere.

Ved den lejlighed var det et ekstraordinært godt resultat, som var kommet i hus som følge af en god indsats blandt medarbejderne, som førte til den ekstraordinært store julegave.

Annonce

Godt år for Lego

Også i indeværende år har Lego haft meget at glæde sig over. Trods corona - eller måske netop derfor - formåede Lego at levere et 2020-regnskab med den bedste bundlinje i virksomhedens historie. Hele 9,9 milliarder kroner lød overskuddet på, efter der var afregnet med skattefar.

Meget peger dog i retning af, at den rekord ikke får lov at stå i mere end et enkelt år. Legos regnskab for første halvdel af 2021 viste et overskud efter skat på svimlende 6,2 milliarder kroner, efter en stigning i omsætningen på 46 procent sammenlignet med første halvdel af 2020. Da Lego traditionelt klarer sig bedre i sidste halvdel af året end i første - på grund af julesalget - kan det meget vel ende med ny rekord, når 2021-regnskabet bliver offentliggjort til marts.

Vores dedikerede medarbejdere har arbejdet utrolig hårdt for at bringe Lego ud til flere familier verden over. Det har ejerfamilien ønsket at anerkende og takke medarbejderne for med tre ekstra fridage i slutningen af året.

Benjamin Hjorth, globan pressechef, Lego
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Billund

Kommunen tager de frivilliges lokaler på Mødestedet: Hvor er demokratiet henne?

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce