Annonce
Billund

Flere går på STU-uddannelse i Grindsted: Kulmosegård er blevet selvforsynende med grøntsager

Lene Krabbe glæder sig over de gode forhold, som de unge får på Kulmosegård. Murbrokkerne bagved skal omdannes til en gårdbutik, og det kan være en opgave, som Christopher Lykkeberg Hansen kan være med til at løse. Foto: Lise Nørgaard
For et år siden startede fire elever på Kulmosegård. Nu er 15 elever visiteret til tilbuddet, som Give-Grindsted Uddannelsescenter driver. Centret vil gerne samarbejde med lokale virksomheder og området generelt, så de unge kan se sammenhæng i det, de laver.
Annonce

Billund Kommune: På kun et år er antallet af elever på Kulmosegård ved Eg steget fra 4 til 15. En stigning, der er gået væsentligt hurtigere end uddannelseschef ved Give-Grindsted Uddannelsescenter, Lene Krabbe, havde forventet.

Centret oprettede STU-uddannelsen for et år siden og overtog dengang fire elever fra et lignende tilbud på Grindsted Produktionsskole.

STU-uddannelsen står for et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb, en anerkendt uddannelse, der er skabt til dem, der har svært ved at passe ind i de traditionelle kasser i samfundet.

- Vi er her for unge mellem 15 til 25 år, der har diverse vanskeligheder fra at have svært ved boglig læring til forskellige grader af autisme, forklarer Lene Krabbe.

I år er skolen begyndt at modtage opgaver fra lokale virksomheder som for eksempel produktion af skærebrætter.


Vi har alt fra grafisk og IT værksted, systue, kreativ værksted, og snart kommer der en, der gerne vil lære noget om foto, og det finder vi så ud af.

Lene Krabbe, Give-Grindsted Uddannelsescenter


- Vi skal også lave borde ud af et gammelt halgulv til Magion og hjælpe med lysstofrør, fortæller Lene Krabbe, der gerne vil samarbejde endnu tættere med lokale virksomheder og lokalsamfundet i øvrigt.

- Vi vil gerne bidrage lokalt med det, vi er gode til, så at de unge ser, at det, de laver, giver mening i lokalsamfundet. De penge, de tjener, skal bruges til noget, der kommer alle til gode, siger Lene Krabbe - det kan være en udflugt, en hjemmebiograf eller noget, der mangler på Kulmosegård.

Annonce

Afklaring for de unge

I 2017 købte uddannelsescentret gården ved Eg, hvortil der hører 28 hektar land. De unge arbejder således med alt fra dyrehold over værksted til jordbrug.

- I år er vi blevet selvforsynende med kartofler og grøntsager i forhold til, at de unge spiser her hver dag. Vi sylter også og laver diverse ting og sager, fortæller Lene Krabbe, der oplever, at de unge trives og falder til ro i de naturlige omgivelser samtidig med, at de får lov at lave det, de godt kan lide.

- Vi kan tilbyde dem tryghed, fordi de kender os, og så kan vi følge dem ud i praktik i virksomhederne, siger Lene Krabbe.

Uddannelsen er et treårigt forløb og skal føre til afklaring af de unges situation. Det kan være alt fra både pension, flexjob eller et almindeligt uddannelsesforløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce