Annonce
Vejle

Flere hundrede sagde farvel: Rørende bisættelse af Peter Sikær fra fyldt kirke

Tidligere borgmester Flemming Christensen og mangeårig ven med Peter Sikær stod for den smukke højtidligerhed i kirken. Kisten blev båret ud af De fire børn, Margit Sikær Kristensen og Peters gode ven., Carsten Bregendorf, der var hans hjælpepedel på Conrad. Forrest gik døtrene Hanne og Anne Mette. Derefter fulgte Marianne og Margit og til sidste Martin og Carsten. Foto Michael Svenningsen

Peter Sikær Kristensen blev bisat fra en fyldt Vor Frelsers Kirke. Det store følge var et spejl af de mange mennesker, han har favnet i sit liv.

Vejle: Ved en lys, smuk og livsbekræftende højtidelighed fra en fyldt Vor Frelsers Kirke tog familie, venner, tidligere ansatte og skoleelever fra Langelinies Skole samt byrådskolleger fredag afsked med Peter Sikær Kristensen.

I kirken lå et væld af kranse med bånd, dekorationer og buketter i trængsel. Allerede en god times tid før bisættelsen ankom de første til kirken. Det store følge var et spejl af Peters Sikærs liv og hans evne til at favne mange mennesker.

Peter Sikær havde selv bestemt alt fra valget af præst, hans mangeårige ven, Vejles tidligere borgmester Flemming Christensen, til de fire salmer, der blev sunget.

Salmevalget og Flemming Christensens varme mindetale var båret af tro og taknemmelighed. Troen på det evige liv og taknemmelighed over det liv, som er levet.

Salmer ved bisættelsen

Peter Sikær Kristensen havde selv valgt salmerne til sin bisættelse i Vor Frelsers Kirke, som han kaldt "sin kirke". Han var døbt i kirken, og det var her, han sang i kor og blev glad for at synge.Peter Sikær havde valgt lyse salmer, som "I østen stiger solen op", "Op al den ting, som Gud har gjort", "I al sin glans nu stråler solen" og "Dejlig er jorden".

Peter Sikærs kiste var smykket med øde roser og hvide nelliker. Foto Michael Svenningsen

Peter så og hørte børn

Flemming Christensen læste passagen fra påskeevangeliet og Holger Lissners salme "Nu har du taget fra os", hvori det hedder: "Nu favner døden den, der for os var selve livet".

I sin tale sagde Flemming Christensen blandt andet, at kollegerne i Vejle Byråd ofte har moret sig over Peter Sikær, der knap kunne komme syd for grænsen, før han skulle ringe hjem for at høre, hvordan det stod til derhjemme.

- Det er ikke alle børn og unge forundt at blive set og hørt. Godt, de havde Peter. Han havde et skarpt øje for dem, der havde brug for at blive set og hørt af et voksent menneske på den vigtigste skole i byen, Langelinies Skole. I, hans familie, må være rørt over at se, hvor mange gamle elever, der har sendt en sidste taknemmelig hilsen til ham, sagde Flemming Christensen blandt andet.

De deltog i Peter Sikærs bisættelse

Tidligere byrådsmedlem og mangeårig kulturudvalgsformand Peter Sikær Kristensens bisættelse blev fulgt af et stort følge. Her var tidligere kolleger fra Langelinies Skole, tidligere elever fra skolen, som han har haft med på feriekolonien på Endelave, tidligere byrådskolleger, partifæller og repræsentanter fra embedsværket i Vejle Kommune.

I følget sås blandt andre borgmester Jens Ejner Christensen, tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard, nuværende viceborgmester Dan Arnløv, tidligere viceborgmester Ove Nielsen, Dan Skjerning, Martin Jensen og Johnny Beck fra den nuværende socialdemokratiske byrådsgruppe, tidligere byrådsmedlemmer Lars Aarup, Erik Villadsen, Leif Jacobsen, Gitte Risbjerg og Vagn Aage Jensen, og det nuværende byrådsmedlem Kim Hesel.

Tidligere teknisk direktør Erik Dahl Rasmussen, tidligere museumsleder Nina Damsgaard, tidligere skoledirektør Svend Chr. Nielsen, nuværende direktør for Børn & Unge Claus Svold, tidligere socialinspektør Alex Amstrup, "Murer Bent", alias Bent Rasmussen, Hans Werge og søsteren Grethe Andersen, de tidligere fodboldspillere Ulrik le Fevre og Knud Engedahl var også i følget. Det samme var fotografen Henrik Elkjær, der har gået i skole hos Peter Sikær på Langelinies Skole. Regionsrådsmedlem for Socialdemokratiet, Lene Thiemer Hedegaard og partifællen Anders Sørensen, deltog også.

I følget var også Peter Sikærs mangeårige ven, Asger Sørensen, der var pedel på Langelinies Skole, tidligere advokat Mogens Thyssen og lokalhistorikeren Vigand Rasmussen, som begge sad i bestyrelsen for Bodil og Jørgen Munch-Christensen Kulturlegat sammen med Peter Sikær.

Det store følge stod foran Vor Frelsers Kirke i Vejle og fulgte Peter Sikær, da rustvognen forlod kirken. Følget var et spejl af alle de mange mennesker, han har favnet i sit liv. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Hellere tilgivelse end tilladelse

Han omtalte også, at nogen måske undrede sig over valget af Vor Frelsers Kirke til Peter Sikærs bisættelse.

- Vor Frelsers Kirke var Peters kirke. Den var nabo til skolen og han kunne se den fra sit kontor. Han var døbt i kirken, sagde han.

Flemming Christensen sagde, at Peter Sikær i venskabeligt lag aldrig var kedelig at være sammen med. Han var altid klar til spøg og skæmt.

- Han var også et sammensat og et privat menneske, og når noget for alvor rørte og ramte ham, var han i sine følelsers vold. Så var det vigtigt, der blev sagt og gjort noget. Han har stillet op til skideballer mange gange og levede med mottoet: Hellere tilgivelse end tilladelse, sagde Flemming Christensen.

Margit Sikær Kristensen omgivet af sine fire børn, svigerbørn og børnebørn, følger sin mand gennem 51 år, Peter Sikær, da hans kiste forlader Vor Frelsers Kirke. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Vi vil huske det hele

Flemming Christensen betonede, at familien, Margit, børn, børnebørn og svigerbørn, var Peter Sikærs lys i livet.

Efter talen spillede cellisten Marie Magni på smukkeste vis Ave Maria.

Lige efter talte Martin Sikær kærligt for sin far udfra sætningen: Slægt skal følge slægters gang, som hans far havde gentaget i den sidste tid.

- Du og dine værdier vil leve videre gennem mor, dine børn, dine børnebørn og de mennesker, du har berørt gennem livet. En klog mand sagde engang: Hvis vi husker din stemme, dine værdier og din livsglød, er ingen rigtig død. Kære far! Vi vil huske det hele, sagde en bevæget Maretin Sikær.

Peter Sikærs sidste hvilested er på Søndre Kirkegård ved siden af navnkundige Willy Sørensen. Sådan slutter ringen for "Willys knægt".

Det var isnende koldt, da det store følge forlod Vor Frelsers Kirke efter bisættelsen. Foto Michael Svenningsen
Peter Sikær blev fulgt af et stort følge. Det skønnes at 230 fyldte Vor Frelsers Kirke i Vejles østby. Foto: Michael Svenningsen
Her forlader rustvognen kirken efter bisættelsen.. Foto: Michael Svenningsen
Familien bærer Peter Sikær Kristensens kisste til rustvognen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Annonce