Annonce
Ikast-Brande

Flere indbyggere, men ujævnt fordelt til- og fraflytning

De nyeste folketal viser, at blandt andet Hampen, Pårup, Blåhøj, Bording og Engesvang mister indbyggere, mens Uhre, Ejstrupholm og Nr. Snede vokser. Tabel: Ikast-Brande Kommune
Fald i Brandes indbyggertal, men Uhre boomer, og Nr. Snede og Ejstrupholm vokser lidt.

Ikast/Brande: År for år er indbyggertallet i Brande vokset, men for første gang i dette årtusinde oplevede byen sidste år et – ganske vist yderst beskedent – fald i indbyggertallet. I nabobyen Uhre er indbyggertallet til gengæld steget med 10 procent.

For Ikast-Brande Kommune som helhed er indbyggertallet i 2020 vokset med 104 personer svarende til 0,3 procent, en stigning kommunens største by Ikast med en befolkningstilvækst på 121 personer (0,8 procent) kan tage hele æren for – og lidt til.

Til gengæld er Brande i løbet af 2020 skrumpet med fire indbyggere, hvilket ganske vist ikke er meget, men dog et knæk på kurven, som i mere end 20 år er steget uafbrudt år for år.

Annonce

Tre af kommunens mindste byer, Blåhøj, Hampen og Pårup, har oplevet den relativt største fraflytning sidste år, men det er Bording og især Engesvang, der antalsmæssigt har mistet flest indbyggere.

Både Ejstrupholm og Nr. Snede har til gengæld haft vækst i indbyggertallet, men de overgås begge af Isenvad, som har fået yderligere 26 indbyggere i løbet af 2020. Det svarer til en befolkningstilvækst på 3,8 procent.

Det overgås imidlertid af Uhre, som – endda inden byen fik besøg af en stork – har haft et (byens beskedne størrelse taget i betragtning) veritabelt boom af nytilflyttere. 25 nye indbyggere i Uhre i løbet af 2020 svarer til en befolkningstilvækst på hele 9,9 procent.

Ser man på perioden siden kommunesammenlægningen, som trådte i kraft 1. januar 2007, er Ikast-Brande Kommunes indbyggertal vokset med 1792 indbyggere svarende til 4,5 procent.

Til sammen står Ikast og Brande for 1960 nye indbyggere i perioden, men relativt set er det Isenvad, der har oplevet den største befolkningstilvækst. I løbet af 14 år er byens indbyggertal vokset med 118 personer netto svarende til hele 20,2 procent.

De 41.473 indbyggere placerer uændret Ikast-Brande som den 54.-største kommune i Danmark nu med sølle 63 indbyggere færre end Mariagerfjord Kommune.

For tre år siden var Ikast-Brande målt på indbyggertal nr. 57 blandt landets 98 kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sebastian Terteryan vandt guld i Litauen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce