Annonce
Vejle

Flere og flere børn sendes i nødpasning: Alle institutioner er åbne op til påske

I løbet af den seneste uge er antallet af børn i nødpasning i Vejle Kommune næsten fordoblet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Antallet af børn, som kommer i nødpasning, er ifølge Claus Svold, børne- og ungedirektør i Vejle Kommune, næsten fordoblet på blot en uge.
Annonce

Vejle: Flere og flere benytter sig af Vejle Kommunes nødpasning af børn.

Antallet af børn i nødpasning er næsten fordoblet i forhold til for blot en uge side.

For en uge siden lå det daglige antal børn i omegnen af 240-250, mens det i denne uge rammer 450.

- Det er min fornemmelse, at den samme tendens ses andre stedet i landet, siger Claus Svold, børne- og ungedirektør i Vejle Kommune.

På grund af coronakrisen lukkede skoler, daginstitutioner og dagplejere for næsten tre uger siden, og i øjeblikket er det uvist, hvornår de atter åbner.

I første omgang lød opfordringen, at forældre forsøgte at finde muligheder for at få børnene passet, og Claus Svold vurderer, at det lykkedes for mange at få familie, venner og naboer til at tage sig af børnene, men efterhånden som tiden er gået, tørrer de muligheder ud.

- Jeg tror, at mange gjorde, hvad de kunne for selv at løse problemet, men det lader så kun gøre i en begrænset periode, siger han.

I alt benytter 10.500 børn skoler og daginstitutioner i Vejle Kommune.

Nødpasning

Ét af tre kriterier skal være opfyldt for at få adgang til Vejle Kommunes nødpasning af børn:

  • Forældrene varetager samfundskritiske job, og det gælder ansatte i både den private og offentlige sektor. Det gør ingen forskel, hvor der arbejdes; om det er på arbejdspladsen, i hjemmet eller et helt tredje sted.
  • Forældrene er ansatte i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt sine medarbejdere.
  • Børn fra familier, som anses for skrøbelige, og som har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov.
Annonce

Får fat i de hårdt ramte

Claus Svold noterer med tilfredshed, at der ses flere børn i nødpasning fra det, der går under betegnelsen "skrøbelige familier".

- Det er børn i familier, som i forvejen er pressede, og der er ingen tvivl om, at de bliver ekstra pressede i en situation som den nuværende, siger Claus Svold.

Vejle Kommune ville gerne have kontakt til de børn, og kommunen gjorde en aktiv indsats for at få kontakt til dem og få dem tilbage i institutioner og skoler.

Annonce

Ingen skal krydse rundt i kommunen

I næste uge sætter påskeferien ind, og Claus Svold forventer en kraftig nedgang i antallet af børn med behov for nødpasning.

Sådan er det normalt i påskeferien, og normalt samler Vejle Kommune de børn, som har behov for pasning, i færre institutioner.

Den praksis fraviges i år, og alle institutioner holder i udgangspunkt åbent de tre hverdage i påsken.

- Pasningen foregår dér, hvor børnene normalt passes. Vi er ikke interesserede i, at børn og forældre skal krydse rundt i kommunen i en situation, hvor vi forsøger at begrænse eventuel smitte med coronavirus, siger Claus Svold.

Annonce

Vil finde den rigtige model

Først på ugen fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at hun håber, Danmark efter påske langsomt åbnes igen.

Det kunne blandt andet ske ved, at skoler og arbejdspladser indrettede sig, så ikke alle var der på samme tid, og eventuelt ved at strække arbejdstiden bredere ud end den gængse fra klokken 8.00 til 16.00.

Hvad det eventuelt får af betydning for Vejle Kommunes pasningstilbud, er det ifølge Claus Svold for tidligt at gisne om.

- Vi må se på, vad der eventuelt sker, men jeg er helt sikker på, at vi nok skal finde en model, der kan bruges, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce