Annonce
Børkop

Flere parkeringspladser i vente: Stor opgradering ved skole og haller

Gauerslund skal bindes sammen af en speciel tunnel og nyt stisystem. Illustration: Vejle Kommune
Der kommer til at ske ændringer på parkeringsfronten, når de nye haller i Gauerslund og den opgraderede udgave af Fælleshåbsskolen står klar.

Gauerslund: Der kommer flere parkeringspladser ved Fælleshåbsskolen og ved Gauerslundhallerne, men de helt store omvæltninger bliver der dog ikke tale om.

Det kan man se ud af den realiseringsplan, som Vejle Kommune har lavet angående de store byggerier i Gauerslund.

- Vi har arbejdet på at skaffe flere parkeringspladser, men det bliver stort set på de områder, som der i forvejen er udlagt til parkering. En af de største forskelle bliver, at vi får asfalteret det lange stykke, der er langs kunststofbanen. Og så bliver den gjort ensrettet. Det vil give i alt 45 nye p-pladser, forklarer Jonas Flyvholm, der er projektleder i Vejle Kommune.

Annonce


En af de største forskelle bliver, at vi får asfalteret det lange stykke, der er langs kunststofbanen.

Jonas Flyvholm, projektleder ved Vejle Kommune


Parkeringspladserne foran hallen og foran skolen forbliver, men de kommer til at se anderledes ud. Ved skolen udvides parkeringsområdet får man endnu flere pladser, da man har fjernet en gammel bygning, der alligevel stod til nedrivning.

Og ved hallen er det planen, at der også skal laves en såkaldt "kiss and ride", hvor man kan sætte ungerne af.

Mellem de to parkeringspladser vil der ikke, som nu, være en forbindelse for bilerne, for der vil der være et stisystem, der fører hen til den tunnel, der skal laves under Fælleshåbssvej. I stedet vil der være indkørsel fra Fælleshåbsvej til parkeringspladserne ved hallen og kunstgræsbanen, mens der vil blive ind- og udkørsel fra Hørgyden ind til p-pladsen ved skolen.

Begge sider af vejen

I alt vil der være knap 150 parkeringspladser på den vestlige side af vejen, mens der også kommer p-pladser på den østlige side.

- Der sker mange ting på begge sider af vejen, og der skal tunnellen være forbindelsesleddet. Det betyder også, at hvis der i spidsbelastninger er brug for flere parkeringspladser til hallen eller skolen, så kan man gøre brug af de parkeringspladser, der skal laves ved det nye fælles plejecenter/daginstitution, forklarer Jonas Flyvholm.

Ud over parkeringspladserne, vil området også få en lang række stier, som kommer til at forbinde området. Tunnelen under vejen vil blive en tunnel, hvor der både tænkes i lys og nye muligheder som eksempelvis hænge-ud områder og udendørsgruppe-rum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce