Annonce
Jelling

Flere penge til "længe ventet" renovering af Stationsvej

Sådan her kan Stationsvej i Jelling komme til at se ud. Runecentret er næsten ikke til at genkende. Illustration: Ravn Arkitektur
Flere af medlemmerne i Vejle Kommunes byråd var ikke meget for at give en tillægsbevilling til renoveringen af Stationsvej i Jelling. Eller sagt med andre ord. De ville gerne støtte projektet med flere penge, men måden var de ikke tilhængere af.

Jelling: - Jeg håber selvfølgelig, man kan bakke op om, at vi får et længe ventet projekt i Jelling sat i søen, så vi kan gøre vores unikke turistattraktion endnu mere unik.

Sådan lød nogle af de indledende ord fra den afgående formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune, Christoffer Aagaard Melson (V), da han hurtigt præsenterede projektet for renoveringen af Stationsvej i Jelling på byrådsmødet tidligere på ugen.

Her skulle det besluttes, om man vil give en tillægsbevilling på 2,7 millioner kroner til projektet. Altså at der findes penge et andet sted i kommunekassen for at tilføje flere midler end det, der allerede er budgetteret med i det oprindelige projekt.

Pengene kommer oveni 6,145 millioner, der allerede er målrettet renoveringen - heraf fem millioner fra kommunale pengepuljer. Årsagen til, at der skal skydes flere penge i, er, at priserne er steget kraftigt på blandt andet anlægs- og brostensleverancer.

- Projektet har været undervejs i rigtig lang tid, og det er blevet koordineret op mod nogle private aktører, der også skulle i gang samtidig, og derfor mente et flertal i teknisk udvalg, at det var vigtigt, at man kom i gang med projektet. Ellers var der mange af de ting, man har arbejdet længe og hårdt på, som ville blive svære at time, lød det fra Christoffer Aagaard Melson blandt andet som argument for, hvorfor man ikke kunne vente og se, om priserne faldt igen.

Annonce

"Dårlig økonomisk håndværk"

Blandt byrådsmedlemmerne var og er der stor opbakning til projektet, men alligevel kom der lidt diskussion i gang.

Måden, pengene er fundet på, blev nemlig kritiseret flere steder fra, og Martin Sikær (S) kaldte det blandt andet "dårlig økonomisk håndværk" og "håbløs uansvarlig økonomisk tænkning", mens Dan Arnløv (K) fremhævede, at det er et fantastisk projekt, som Jelling fortjener at komme videre med, men det at give pengene som en tillægsbevilling er det mest uheldige i projektet.

Han spurgte derfor ind til, om det kunne skubbes til de næste budgetforhandlinger.

Der var svaret fra Chistoffer Aagaard Melson, at "en ekstraordinær situation kræver ekstraordinære og kreative løsninger" med henvisning til, at de i teknisk udvalg gerne vil tilpasse projektet til de private aktører, der også skal i gang; at de ikke forventer, at priserne vil falde; og at pengene, der hentes i puljen til færdiggørelse af byggemodninger, alligevel ikke stod til at blive brugt i årets budget.

På trods af kritikken blev tillægsbevillingen da også enstemmigt godkendt, og det betyder, at der sandsynligvis snart sker noget på Stationsvej i Jelling.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce