Annonce
Vejle

Flere Skibet-elever vil hellere til Bredsten eller på privatskolerne

Skibet Skole. Arkivfoto
skibet - Lokalrådet for Skibet og omegn er gået ind i kampen for at sikre Skibet-elever en sikker plads på Bredsten-Gadbjerg Skole efter 6. klasse.

I dag er skolen i Skibet fødeskole for Vejle Midtbyskole, men flere forældre foretrækker at sende deres barn til skolen i Bredsten eller til en af de private skoler i Vejle.
Lokalrådet for Skibet og omegn - med formand Morten Skovlund i spidsen - kæmper for at sikre alle Skibet-elever en plads på Bredsten-Gadbjerg Skole. Strukturændringen skal dog godkendes politisk først. arkivfoto

Et markant fald

- Siden midtbyskolen blev delt på to adresser, har vi har set en udvikling, hvor skolen i stigende grad er valgt fra. Vi har ikke undersøgt hvorfor, men der har været et markant fald, og i år er der blot meldt to Skibet-elever ind på midtbyskolen til det nye skoleår. Samtidig er antallet af Skibet-elever på skolen i Bredsten steget voldsomt. Op til 30 elever har de seneste to-tre år valgt Bredsten, og i år gælder det 18 elever, fortæller lokalrådsformand Morten Skovlund.
Annonce

Lokale interesser

Lokalrådene i Gadbjerg og Bredsten bakker også om at strukturændringen, så Bredsten-Gadbjerg Skole bliver overbygningsskole for Skibet Skole. Men Morten Skovlund understreger, at initiativet ikke skyldes henvendelser fra nogle af skoleledelserne på de to skoler i Skibet og Bredsten.

- Det her handler udelukkende om lokale interesser. Det handler om at sikre, at alle kan få den plads, de ønsker. Alle er stadig velkomne til at vælge Vejle Midtbyskole eller en af de private skoler, men problemet i dag er, at Bredsten Skole ikke kan garantere en plads til alle. Skolen har måttet sige nej til nogle af eleverne fra Skibet Skole, og de er kommet i klemme og får ikke mulighed for at følges med deres kammerater, fortæller lokalrådsformanden.
Annonce

Begynder at sive

Udviklingen med at flere vælger Vejles privatskoler giver også udfordringer på Skibet Skole.

- Udfordringen er, at eleverne begynder at sive ud af Skibet Skole allerede i 3. eller 4. klasse, fordi de får tilbudt en plads i en af privatskolerne. Det presser skolen og giver uro i klassen, når børnene skifter skole. Samtidig handler det her om at give eleverne gode overgange fra den ene til den anden skole. Det har været svært at fastholde et samarbejde med midtbyskolen, og Skibet Skole må ikke samarbejde med Bredsten, før eleverne er indskrevet. Derfor vil en strukturændring også give de to skoler mulighed for at etablere et godt samarbejde, der vil give de gode overgange, som forældrene er interesserede i, siger Morten Skovlund.
Annonce

Relationer det vigtigste

Selvom mange i Skibet mere kigger mod Vejle end Bredsten i dagligdagen, har idrætsforeningen i Skibet et håndboldsamarbejde med Bredsten, ligesom der er forsøgt at etablere en fælles ungdomsklub.

- Der er allerede et ungdomsliv imellem de unge i Bredsten og Skibet, og relationer er vigtigere end geografi, siger formanden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce