Annonce
Vejle

Flere skilte og bedre rute: Vejle Kommune lover forbedringer på Grejsdalstien

Skidt skiltning: Hele gruppen går forbi skiltet, der gemmer sig i ukrudtet til venstre. Først den bagerste person på fotoet blev opmærksom på skiltet. Foto: Leif Baun
Både flere skilte og et bedre forløb af Grejsdalstien nærmest Jelling er noget, Vejle Kommune arbejder på.
Annonce

Grejsdalen: Vejle Kommune er ikke færdig med Grejsdalstien. Der er faktisk tanker og planer på tegnebordet til forbedringer. Det gælder blandt andet skiltning og en ændring af den kedelige del af stien nærmest Jelling. Driftskoordinator ved Vejle Kommune for de rekreative områder Trine Hedemand er bekendt med, at nogle af stiens brugere foretrækker at gå ruten mod Vejle med start i Jelling.

Annonce

Bedre rute er ikke opgivet

- Argumentet er, at den starter kedeligt, og så bliver det bedre og bedre, jo nærmere man kommer Vejle. Det ved vi godt, og det er ikke glemt. Det har stået lidt stille, men vi har tænkt os at tage det op igen. Vi har ikke opgivet at lave en omlægning af den del af ruten, der er tættest på Jelling. Det er ikke helt godt at gå langs med omfartsvejen. Man kan godt føle sig lidt lille, når der kommer en lastbil forbi, erkender hun.


Argumentet er, at den starter kedeligt, og så bliver det bedre og bedre, jo nærmere man kommer Vejle. Det ved vi godt, og det er ikke glemt. Det har stået lidt stille, men vi har tænkt os at tage det op igen. Vi har ikke opgivet at lave en omlægning af den del af ruten, der er tættest på Jelling. Det er ikke helt godt at gå langs med omfartsvejen. Man kan godt føle sig lidt lille, når der kommer en lastbil forbi.

Trine Hedemann, driftskoordinator Vejle Kommune


Når det gælder skiltning, fortæller hun, at der allerede er bestilt flere skilte, og det kan godt overvejes, om de et par steder skal hæves for at holde sig fri af opvoksende planter. Der beskæres et par gange om året, men nogle steder gror planterne hurtigere end andre steder.

Alt for diskret: Her begynder - hvis man drejer til højre ved den orange pil - en af Vejleegnens største attraktioner - naturruten Grejsdalstien. Hvad angår skiltning er den ikke oversolgt. Foto: Leif Baun

I øvrigt er det på tegnebrættet, at der skal være skiltning om Grejsdalstien helt fra banegården, så man kan starte ruten allerede dér. Skiltning er nødvendig, da en del personer kommer langvejs fra for at gå ruten.

Annonce

Flere vandrere end ventet

- På vores ”giv et praj”-side har vi fået flere forslag til ekstra skiltning og flere borde-bænkesæt. Vi vil gerne have forslag for at få et indtryk af, hvordan stien bruges. Det er jo forskelligt, hvordan og hvor langt man vil gå mellem pauserne, siger hun.

Hvor mange, der bruger stien, er uvist. Der har været opsat tællere, men de endte med ikke at virke. Trine Hedemand siger dog, at antallet af vandrere er ”over forventning” bedømt ud fra de reaktioner, kommunen modtager fra dem, der har gået turen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce