Annonce
Erhverv

Flere store Vejle-virksomheder vil indføre corona-pas: Kommunens største arbejdsplads med 10.000 ansatte har ikke besluttet sig endnu

Dagrofa Logistik har hovedkontor og lager i Vejle på Knud Højgaards Vej. Virksomheden har allerede besluttet sig for at kræve fremvisning af corona-pas på alle Dagrofa-lagre. Arkivfoto: Mette Mørk
Hvis det bliver muligt for arbejdsgivere at kræve corona-pas af deres ansatte, er Vejle-virksomheder klar til at gøre brug af muligheden.

Vejle: Medarbejderne i en række større lokale virksomheder skal fremover vise gyldige corona-pas, når de møder på arbejde.

Det viser en rundringning, Vejle Amts Folkeblad har foretaget.

Folketinget behandler i denne uge et lovforslag , der vil give landets arbejdsgivere mulighed for fra på fredag at kræve corona-pas af sine ansatte, og det er den mulighed flere lokale virksomheder vil benytte sig af.

Annonce

Det gælder blandt andet for de omkring 350 ansatte på Danish Crown Foods fabrik på Nørremarken - det tidligere Tulip.

Danish Crown forhandlede sidste efterår en aftale hjem med fagforbundet NNF om, at 10 procent af de ansatte på alle virksomhedens produktionsanlæg hver uge skulle lade sig teste, men nu går man altså skridtet videre.

Til Dagbladet Børsen udtaler Danish Crown-topchef Jais Valeur, at man vil indføre krav om corona-pas for alle virksomhedens 8000 ansatte.

Hvad gør din arbejdsplads?

Kræver din arbejdsplads coronapas? Skriv til os og fortæl, hvad der sker. Vi giver ikke dit navn videre uden din tilladelse. Send din mail til Palle Søderberg, paso@vafo.dk.

Samme beslutning er man nået frem til på Dagrofa Logistiks store lager på Knud Højgaards Vej.

Her skal de omkring 280 ansatte også kunne fremvise corona-pas for at møde ind på jobbet.

Beslutningen gælder for alle virksomhedens lagre i hele landet.

- Vi indfører corona-pas på vores lagre for at beskytte julehandlen, oplyser Jannie Ravn Madsen, der er kommunikationskonsulent i Dagrofa.

Som udgangspunkt giver det god mening med corona-pas.

Peter Halling, administrerende direktør, Fertin Pharma A/S

Beslutter sig tirsdag

Hos kommunens største arbejdsgiver, Vejle Kommune, har man endnu ikke besluttet, om man vil gøre brug af muligheden for at kræve, at de omkring 10.000 ansatte skal fremvise corona-pas for at møde på arbejde.

- Spørgsmålet er blevet drøftet i økonomiudvalget og skal drøftes i hovedsamarbejdsudvalget tirsdag i næste uge, så medarbejderne kan være med til at træffe beslutningen. Det betyder også, at et eventuelt krav om corona-pas tidligst kan træde i kraft onsdag den 1. december, fortæller Thrine Rimdal Nørgaard, personalechef i Vejle Kommune.

Annonce

Afventer endelig lov

Hos transportbånds-producenten Ammeraal Beltech Modular A/S er der truffet en beslutning om, hvorvidt man vil kræve corona-pas, men den er endnu ikke meldt ud i virksomheden.

- Vores ansatte skal ikke læse om det først i avisen, så vi udtaler os ikke, før vi har fået meldt beslutningen ud til medarbejderne, fortæller HR-chef Lene Boe.

På Fertin Pharma A/S fortæller administrerende direktør Peter Halling, at man afventer den endelige lovtekst, før man beslutter, om de 700 ansatte skal vise corona-pas.

- Vi har i forvejen en strammere politik end de fleste virksomheder i forhold til corona med krav om mundbind og afstand, men vi vil godt se den færdige lov, før vi tager stilling. Som udgangspunkt giver det dog god mening med corona-pas, siger Peter Halling.

Annonce
For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce