Annonce
Vejle Boldklub

Flere tilskuere i 1. division? Det ligger ikke i kortene

Det ligger ikke i kortene, at der kommer flere end 500 mennesker på 1. divisions stadions i denne sæson. Heller ikke selvom Vejle Stadion sagtens kan efterleve kravene til en øget kapacitet. Arkivfoto: Mette Mørk
Intet tyder på, at 1. division bliver omfattet af de nye tilskuer-regler, som gør det muligt at lukke flere mennesker ind på stadion. Hovedfokus er fuld kapacitet i den kommende sæson.
Annonce

Vejle: Hvorfor må man åbne for dørene på superliga-stadions i Herning og Horsens, når man ikke må gøre det samme på et tilsvarende stadion i Vejle?

Svaret er, at det er en politisk beslutning. Og når der træffes en politisk beslutning, lægger man et snit. I dette tilfælde ligger snittet mellem 1. division og Superligaen, altså er det kun sidstnævnte, der må lukke flere tilskuere ind.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kulturminister Joy Mogensen (S), men grunden til, at man vælger at åbne kun i Superligaen og ikke på de superliga-egnede stadions i 1. division, er, at det er i Superligaen, man har haft tre succesfulde testkampe. Derfor er det også her, man åbner.

Hos Divisionsforeningen kan direktør Claus Thomsen godt forstå, at beslutningen kan være frustrerende for klubber som VB, Viborg og Vendsyssel, som sagtens kan opfylde de nye krav på deres stadions.

- Ja, selvfølgelig kan jeg forstå det. Det aller vigtigste er, at vi kommer ind i den kommende sæson med høj kapacitet og gerne fuld kapacitet. Der har det høj prioritet, at 1. divisionsklubberne kommer med, siger Claus Thomsen.

Der er intet der tyder på, at 1. divisionsklubberne kommer til at lukke flere mennesker end 500 ind i denne sæson.

- Det vi har fået meddelt er, at man vil tale om det igen til august. Det er så langt, det er lige nu, siger Claus Thomsen.

Annonce

1. division er ikke en del af lovgrundlaget

Midt i juni blev tre kampe i Superligaen udvalgt til et forsøg med øget tilskuerkapacitet. Kampene stod mellem AC Horsens og Randers FC, Brøndby IF og FC København og Lyngby mod OB. I sidste uge kom evalueringen, og meldingen var, at det var gået godt.

Det er med udgangspunkt i den evaluering, at der er åbnet for flere tilskuere i landets bedste række. Det er svært at finde svar på, hvorfor skæringen præcis ligger mellem Superligaen og 1. division. Fra kulturministeriet er meldingen, at det er en politisk beslutning.

- Jeg gætter på - og det er et gæt - at det handler om antallet af begivenheder, man ønsker omfattes af det her. 1. division har aldrig været en del af lovgrundlaget, siger Claus Thomsen.

Dermed må er der udsigt til stort set tomme tribuner i Vejle, Viborg og de øvrige 1. divisionsklubber i de resterende hjemmekampe i denne sæson.

De tre forsøgskampe

I 29. runde af Superligaen blev tre kampe udvalgt som forsøgskampe for en øget tilskuerkapacitet:

20. juni: AC Horsens-Randers FC (700 tilskuere).

21. juni: Brøndby IF-FC København (2750 tilskuere).

22. juni: Lyngby-OB (875 tilskuere).

De tre forsøg gik godt, og det er med udgangspunkt i dem, at der nu må komme flere end 500 mennesker ind på stadions i Superligaen.

Der følger en række krav med til værterne: Max 500 personer per sektion, uddannelse af personale og skrappe krav til hygiejne.

Ordningen omfatter ikke 1. division. Den har aldrig været en del af lovgrundlaget.


Det vi har fået meddelt er, at man vil tale om det igen til august. Det er så langt det er lige nu.

Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce