Annonce
Vejle

Flere Vejle-butikker åbner efter påske

- Det bliver en stille åbning, siger citychefen. Flere butikker i midtbyen genåbner tirsdag efter påske. Arkivfoto Michael Svenningsen
Tirsdag genåbner flere butikker i Vejle så småt efter flere ugers nedlukning. Åbningen bliver med masser af corona-forholdsregler, fortæller citychef.

Vejle: Vejles gågade har ligget næsten øde hen i flere uger.

Men nu vælger flere butikker, som frivilligt har haft lukket, at åbne igen efter påske. Det fortæller den nye citychef for City Vejle, Andreas Kiis Antonsen.

- Flere butiksejere overvejer og vil så småt åbne deres butikker igen. Det er deres levebrød, og da regeringen nu åbner for, at børn kan blive passet, så vi kan komme på arbejde igen, kan Vejles handlende begynde at finde tilbage. Men det bliver en stille åbning, og vi overholder selvfølgelig alle regler, siger Andreas Kiis Antonsen.

Han understreger, at det er op til de enkelte indehavere, om de ønsker at åbne fysisk. Frisører og indkøbscentret Bryggen vil fortsat være lukket, da de er lukket ved lov.

Holst Sko og Poul Iversen Menswear har allerede bebudet en åbning. Andre Vejle-butikker har været åben i nedlukningen. Hvem der ellers genåbner, ved citychefen ikke endnu, men over påske vil han samle en oversigt over åbne og lukkede butikker.

Sundhed ved kasse et

Genåbningen bliver hverken med konfetti eller balloner, for det skal foregå forsvarligt. Citychefen fortæller, at der vil være meget fokus på at begrænse smitte ved at holde afstand og spritte af.

- Vi vil selvfølgelig passe godt på vores kunder, og vi tager alle de forholdsregler, vi kan. Vi ønsker ikke, at folk klumper sammen, siger han.

På gågaden arbejder City Vejle også med initiativer, der skal få folk til at holde mindst to meter imellem hinanden. Citychefen er ved at undersøge, hvordan foreningen kan opsætte afstands-markører og ensrette gågaden, så folk ikke kommer til at zig-zagge imellem hinanden.

- Hvis man ikke har lyst til at tage ned i byen, har vi gjort det muligt at støtte Vejles handelsliv hjemmefra, og hjemmesiden "shopivejle" vil fortsat være åben, siger Andreas Kiis Antonsen.

City Vejle er gået sammen med Jesper Vig Troelsen fra det digitale markedsføringsbureau Get Clients i Jelling og udviklet handelsplatformen shopivejle.dk.

Den er City Vejle og Get Clients bud på en takeaway-ordning for detailbranchen.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce