Annonce
Vejle

Flere Vejle-butikker åbner efter påske

- Det bliver en stille åbning, siger citychefen. Flere butikker i midtbyen genåbner tirsdag efter påske. Arkivfoto Michael Svenningsen
Tirsdag genåbner flere butikker i Vejle så småt efter flere ugers nedlukning. Åbningen bliver med masser af corona-forholdsregler, fortæller citychef.

Vejle: Vejles gågade har ligget næsten øde hen i flere uger.

Men nu vælger flere butikker, som frivilligt har haft lukket, at åbne igen efter påske. Det fortæller den nye citychef for City Vejle, Andreas Kiis Antonsen.

- Flere butiksejere overvejer og vil så småt åbne deres butikker igen. Det er deres levebrød, og da regeringen nu åbner for, at børn kan blive passet, så vi kan komme på arbejde igen, kan Vejles handlende begynde at finde tilbage. Men det bliver en stille åbning, og vi overholder selvfølgelig alle regler, siger Andreas Kiis Antonsen.

Han understreger, at det er op til de enkelte indehavere, om de ønsker at åbne fysisk. Frisører og indkøbscentret Bryggen vil fortsat være lukket, da de er lukket ved lov.

Holst Sko og Poul Iversen Menswear har allerede bebudet en åbning. Andre Vejle-butikker har været åben i nedlukningen. Hvem der ellers genåbner, ved citychefen ikke endnu, men over påske vil han samle en oversigt over åbne og lukkede butikker.

Sundhed ved kasse et

Genåbningen bliver hverken med konfetti eller balloner, for det skal foregå forsvarligt. Citychefen fortæller, at der vil være meget fokus på at begrænse smitte ved at holde afstand og spritte af.

- Vi vil selvfølgelig passe godt på vores kunder, og vi tager alle de forholdsregler, vi kan. Vi ønsker ikke, at folk klumper sammen, siger han.

På gågaden arbejder City Vejle også med initiativer, der skal få folk til at holde mindst to meter imellem hinanden. Citychefen er ved at undersøge, hvordan foreningen kan opsætte afstands-markører og ensrette gågaden, så folk ikke kommer til at zig-zagge imellem hinanden.

- Hvis man ikke har lyst til at tage ned i byen, har vi gjort det muligt at støtte Vejles handelsliv hjemmefra, og hjemmesiden "shopivejle" vil fortsat være åben, siger Andreas Kiis Antonsen.

City Vejle er gået sammen med Jesper Vig Troelsen fra det digitale markedsføringsbureau Get Clients i Jelling og udviklet handelsplatformen shopivejle.dk.

Den er City Vejle og Get Clients bud på en takeaway-ordning for detailbranchen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce