Annonce
Jelling

Flere vil læse til lærer i Jelling

Flere vil læse til lærer i Jelling. Uddannelsen har i år sit næsthøjeste ansøgertal nogensinde. Arkivfoto
Læreruddannelsen i Jelling har i år fået det næsthøjeste ansøgertal til uddannelsen i 11 år, og det glæder uddannelseschefen for lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling, Annette Falk.

Jelling: 126 uddannelsessøgende har i år læreruddannelsen i Jelling som deres førsteprioritet. Det er 37 procent flere end sidste år og det næsthøjeste ansøgertal i 11 år.

Det viser opgørelsen over førsteprioritetsansøgninger, efter at ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb fredag 5. juli.

- Læreruddannelsen har stor betydning for hele vores uddannelsessystem. De lærere, vi uddanner er med til at danne og uddanne de kommende generationer af børn og unge, siger Annette Falk, uddannelseschef for lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling og fortsætter:

- Derfor er det vigtigt, at vores læreruddannelse er populær blandt uddannelsessøgende, så vi i fremtiden kan være med til at sikre et højt fagligt niveau rundt om på de lokale skoler.

Annonce

Traineelæreruddannelsen øger populariteten

Læreruddannelsen i Jelling - der i dag er en del af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole - har øget sin popularitet de seneste år.

En væsentlig del af forklaringen er formentlig et særligt tilbud om en traineelæreruddannelse, hvor man studerer på læreruddannelsen samtidig med, at man arbejder på en skole i en stilling svarende til 25 procent af en fuldtidsstilling.

- Vi er rigtig glade for det fantastiske samarbejde, vi har fået etableret omkring traineelæreruddannelsen med Fredericia og Vejle kommuner, som begge har valgt at prioritere dette samarbejde og initiativ, siger Annette Falk.

- Det er win-win for alle parter. De studerende kommer fra dag ét ud i den praksis, der venter dem som uddannede lærere. Og kommunerne kan sætte deres aftryk på de lærere, de vil rekruttere. Det er en fordel i en tid, hvor der mangler uddannede lærere i folkeskolen.

Mulighed for ledige pladser på læreruddannelsen

Det er første gang, at der etableres tilbud om traineelæreruddannelse i samarbejde med både Fredericia og Vejle kommuner. Selvom interessen er stor blandt uddannelsessøgende, er der en forventning om, at der kan blive ledige pladser.

- Alle, der søger læreruddannelsen i Jelling, får efterfølgende mulighed for at søge ind på traineelæreruddannelsen. Først i løbet af de kommende uger finder vi ud af, hvor mange der søger en traineestilling i Fredericia eller Vejle og dermed søger om optagelse på traineelæreruddannelsen, siger Annette Falk.

Efter 26. juli forventer læreruddannelsen i Jelling at have et overblik over, om der bliver ledige pladser på læreruddannelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce