Annonce
Vejle

Flertal mener: Lys og Højentårnet er en god blanding

Lyset var tændt i Højentårnet syd for Vejle på befrielsesaftenen 4. maj. Det har givet anledning til en idé om, at tårnet med lysinstallation skal udvikles til en attraktion for Vejleegnen. Arkivfoto: Mette Mørk
356 læsere har deltaget i afstemningen om lys i Højentårnet

Højen: 62 - 23 - 15.

Sådan ser procentfordelingen ud i Vejle Amts Folkeblads afstemning på nettet om, hvorvidt Højentårnet skal udstyres med en eller anden form for lyskaster.

De 62 procent eller 221 har klikket ud for den positive holdning til ideen: "Super idé, jo flere aktiviteter jo bedre".

Annonce

23 procent eller 82 har valgt formuleringen, der går imod ideen: "Nej, absolut ikke. Mørket skal ikke forstyrres yderligere".

15 procent eller 53 har valgt "ved ikke-knappen": "Hvis nogen kan have fornøjelse af det, så gerne for mig".

I alt 356 har været med i afstemningen, der begyndte 5. juni.

Ide fra byrådsmedlem

Ideen om at lade det høje tårn kaste lys ud over de store dele af Vejle Kommune, hvorfra det gamle radiokædetårn fra 1963 kan ses, kom oprindelig fra byrådsmedlem Thyge Havgaard Bjerring (V). Han forestillede sig, at man kan lade lyskyndige kunstnere komme med ideer til, hvordan tårnet kan blive en attraktion for Vejleegnen. I artiklens kommentarspor har flere læsere foreslået at lade tårnet være tilgængeligt mod entré.

Da vi skrev om ideen første gang  skrev Anders Riber fra Østengård  blandt andet:

- Jeg blev så begejstret af at læse artiklen om ideen om lys i Højen tårnet. Jeg bor selv i Østengård på vestsiden af Vejle og kan dagligt se tårnet og fascineres altid af det. Det ser utroligt højt ud, som det står der helt selv i landskabet. Tårnet må have et vist potentiale for at blive en slags varemærke. Jeg har ikke selv tænkt på det med lys før, men det må der være nogle lyskunstnere, der kan få ideer ud fra. Det kunne blive en turistattraktion, hvis man kunne komme op i det og få en kop kaffe eller et eller andet Vejle-agtigt. Eller bare se billeder af hvordan Vejle har udviklet sig gennem årene. Har man ikke nogle, kan man da begynde at tage nogle nu, så man kan sammenligne udsigten deroppefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Annonce