Annonce
Ikast-Brande

Flise-fortove på vej i Nama Parken og Rosenhaven

Nama Parken og også nabobebyggelsen Rosenhaven nærmer sig afslutningen, men fortovene i området er ikke påplads endnu. Arkivfoto: Peter Hald
Fortove i det nye boligområde Nama Parken og Rosenhaven skal forbedres, men det vil ske i flere etaper.
Annonce

Nr. Snede: Fortove med rigtige fliser i stedet for asfalt vil se godt ud i det nye boligområde Nama Parken og Rosenhaven i Nørre Snede. Det mener Nørre Snede Byinvest, der står for Nama Parken og boligselskabet Domea, der bygger Rosenhaven. De to byggerier med i alt 47 boliger ved Rosendalsvej og Spættevej i Nørre Snede er ved at blive afsluttet, men spørgsmålet om fortovene i området er ikke helt afklaret endnu.

Tidligere var kvarteret et industriområde. Her lå den gamle Nama maskinfabrik, som blev revet ned for at give plads til de nye boliger. Men områdets industrielle fortid er stadig synligt, da man på Ørnevej og Spættevej må gå på gamle fortove udført i asfalt.

Det er derfor et stort ønske fra både Nørre Snede Byinvest og Boligselskabet Domea, at kommunen renoverer fortovene, så det bliver flisefortove i stedet for asfalt. Dermed vil kvarteret få mere præg af boligområde.

Kommunens teknik- og miljøudvalg har lyttet til de argumenter, og udvalget vil nu foreløbig afsætte 350.000 kroner fra den såkaldte TMU-pulje, der kan bruges til at renovere fortovet på nordsiden af Spættevej. Det skal ske "snarest muligt", fremgår det af dagsordenen.

Annonce

To faser må vente

De 350.000 kroner rækker dog ikke, hvis der også skal renoveres fortov på Ørnevej og etableres kantsten og rabat på sydsiden af Spættevej. Til de to formål skal der bruges henholdsvis 90.000 og 170.000 kroner mere, og disse to sidste faser er ikke på plads endnu og må vente. Sagen er, at kommunen skal koordinere anlæggelsen af flere fortove i samarbejde med Nørre Snede Vandværk og varmeværket, fordi både vandværket og varmeværket står foran ledningsarbejde i området.

Udvalgsformand Henrik Engedahl (V) understreger, at det ikke vil være smart at anlægge nye flisefortove, hvis de så senere skal graves op igen. Derfor bliver der koordineret med vandværket og varmeværket, og der bliver aftalt en tidsplan og en fordeling af udgifterne, oplyser han.

På Ørnevej er der placeret en vandledning i fortovet, som vandværket er interesseret i at omlægge, hvis fortovsbelægningen skal udskiftes, mens der på Spættevej ligger fjernvarmeledning i sydsiden, der skal renoveres på et tidspunkt.

En lille krølle på sagen er, at på Spættevej ligger en del af det eksisterende asfaltfortove på et privat areal, der tilhører Nørre Snede Byinvest. På de sidste 35 meter ud mod Bredgade er der kun fortov i den sydlige side af vejen. Ejendommen på den nordlige side er ejet af Nørgaard Trading ApS.

Begge parter er imidlertid indstillet på, at der kan indgås en aftale om, at arealer kan afstås til offentlig vej, hvis der etableres flisebelagt fortov på stækningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce