Annonce
Læserbrev

Floating Art. Elitært og latterligt sprogbrug

Læserbrev: Replik til Ole Kristensens herlige indlæg om kommunalt kunst-tiltag (VAF 5. september, red.). Helt enig: Holbergs Jean de France er igen højaktuel. Nu for: ”Kan alle se, hvor visionære vi, Vejles politikere er?”

Ih, hvor er det befriende at læse dit indlæg, kære Ole. Du rammer lige i centrum på et problem for den danske sprogformidling.

Nu hedder det ikke længere Juelsminde-løb, men Juelsminde Run og Royal Run og back office og bridgewalking og "facere" for gadesælgere. Og sådan kan man blive ved. De dumsmarte sprogerstatninger for det danske sprog vil ingen ende tage.

Indrømmet: Det danske sprog er under afvikling. Men det har selvfølgelige den fordel, at man ikke længere behøver at passe på d i gjort. Nu kan man nøjes med ordet done - well done. Hvor er det ”fedt, mand”. How nice …

Når nu Vejles forholdsvis elitære politikere vælger det store, internationale sprogbrug, så er det vel, fordi kunsttiltaget skal kunne ses fra målgruppen på månen og af sprogstammen, der taler volapyk. Budskabet skal gå rent ind. Politikere satser ikke kun på de lokale målgrupper, nej, Vejles ledelse er visionær og tænker stort.

Vejle skal ikke alene på landkortet, men også på verdenskortet. Vejle skal ikke stå tilbage for Koldings Obama-besøg. Dette besøg gav nemlig genklang helt ud til Juelsminde-halvøen. Derfor forstår man godt Vejle-politikernes nye tiltag, Floating Art. Tyndtflydende kunst på lavt plan.

Og som du så rigtigt skriver, Ole Kristensen: "For at sikre, at kommunens politikere selv forstår sig på Floating Art, har man inviteret en kunstanmelder fra dagbladet Information, til at fortælle eller rettere oversætte, hvad Floating Art er for noget van(d)vid."

Kommunens økonomi må flyde over med mælk og honning. Undskyld, milk and honey. Det må vel først og fremmest glæde Ældresagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce