Annonce
Give

Flot coronatiltag: Udendørs koncert med indendørs publikum på Sandbjerg

Jesper Braae Madsen afholdt gratis friluftskoncert for beboere og personale på Plejecenter Sandbjerg i onsdags. Han spillede udendørs, mens publikum havde sat sig til rette inde i de varme stuer i sikker afstand. Privatfoto
Om nogen er beboerne på Plejecenter Sandbjerg i Thyregod under pres i disse tider med coronavirus i luften. Derfor luner det også gevaldigt både hos beboerne og ansatte, når man dagligt mærker, at folk i lokalområdet både i tanke og handling anerkender den meget specielle situation, man befinder sig i på stedet.
Annonce

THYREGOD: I forhold til coronavirussen og den deraf følgende smittefare er ingen i tvivl om, at beboerne på landets plejecentre ligger i højrisikogruppen for at bukke under for coronavirussens følger.

Regeringen har derfor indført stop for besøg på landets plejecentre, hvor tiltaget gælder for både fællesarealer og beboernes egne boliger. Det kan på den konto godt blive en både trist og ensformig tid for de ældre på plejecentrene, og på Plejecenter Sandbjerg mærker man naturligvis også følgerne af den meget specielle tid, vi levet i i disse uger

- Det er en meget speciel og også svær tid for vores beboere, helt sikkert. Men når det så er sagt, så mærker vi også, at vi alle rykker sammen og står sammen i tykt og tyndt. Mange tænker på os, og det glæder os alle, fortæller centerleder Marie Rud sørensen.

Hun referer til den sande gaveregn, der i disse tider tilskikkes centrets beboere op personale i form af positive tanker og helt konkrete tiltag. Noget der alt sammen noget der vækker taknemmelighed og glæde.

- Daglí'Brugsen i Thyregod har sendt en påskeblomst til alle beboerne, og Plejecenter Sandbjergs Vennekreds har købt påskeæg til alle beboerne.Og hverdagens helte, nemlig personalet, som i denne tid i den grad byder sig til har fået et påskeæg fra borgmesteren, fortæller Marie Rud Sørensen.

Beboerne kunne høre og se Jesper Braae Madsen fra deres respektive stuer, og de nød den gode musik i en times tid. Privatfoto
Annonce

Dejligt med lys og varme i en svær tid

Det er også blevet til en rigtig hyggelig og fin event onsdag formiddag i sidste uge, hvor plejecentret havde besøg af musikeren Jesper Braae Madsen, der første på året blev landskendt for sit koncept med at køre rundt og spille og synge gratis for beboerne på landets plejecentre.

Og den 33-årige koldingenser sætter da også en stor ære i at spille for vores ændre beboere.

- De er så taknemmelige og glade, når man kommer og spiller, og det giver også noget til mig, siger Jesper Braae Madsen, som spillede og sang for de ældre og personalet en hel time.

Nu er det jo en tid med en lang række coronavirusbetingede restriktioner om forbud med på forsamlinger over 10 personer, så Jesper Braae Madsen tog opstilling på terrassen, og forsøgte at holde stemmen i gang med varm kaffe.

- Og vi må sige, at det lykkedes over alt forventning. Vinduer og døre stod åbne, og vi sad med tæpper omkring os og sang med på alle de gode sange, som Jesper leverede. Til sidst måtte vi dog smide tæpperne og overgive os til dansen, for musikken var så dejlig og livsbekræftende, at vi ikke længere kunne sidde stille, lyder det med glæde i stemmen fra Marie Rud Sørensen .

Efter den livsbekræftende musik havde beboerne valgt, hvad de gerne ville have til frokost i de to boenheder. Svalen havde valgt god gammeldags æbleflæsk, men beboerne i Lærken havde en lidt mere moderne tilgang til menuens indhold, idet man her havde valgt indbagt laks med spinat i butterdej.

- Det blev, på trods af afsavn, en helt igennem dejlig dag. Vi vil gerne sende en kæmpestor tak til Jesper for det dejlige initiativ, og samtidig sender vi også en stor tak til vennekredsen og Dagli’Brugsen i Thyregod, som alle var med til at skabe lidt lys og varme i en svær tid, lyder det taknemmeligt fra Marie Rud Sørensen.

Dørene var slået op ud til den store udendørs terrasse, hvorfra der lød muntre toner. Privatfoto
Jesper Braae Madsen spillede god musik i en hel time, og til sidst fik han da også flere af beboerne og persoanlet ud på dansegulvet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce