Annoncørbetalt indhold

Flydere i øjet kan forstyrre dit arbejdsfokus

Kan du læse denne sorte tekst på den hvide skærmbaggrund uden at blive generet af uklare legemer og figurer, der flyder langsomt og forsinket efter dine øjenbevægelser?

Dette indhold er sponsoreret.

Måske kender du det fra arbejdssituationer, hvor du sidder foran din computerskærm med Word-dokumenter og Excel-ark åbne? Du fokuserer på tallene og ordene på skærmen, men i dét, der føles som et uskarpt område lige foran dine øjne, flyder der uskarpe figurer rundt.

De kan ligne snore, pletter, ringe, spindelvæv eller små gopler. Legemerne bevæger hele tiden, men når du prøver at indfange og fokusere på én af dem, flytter den sig hurtigt væk.

Hvis du kender dette fænomen fra dit eget syn, så skal du vide, at det har et navn. Det kaldes flydere i øjet.

Flydere i øjet er en ufarlig tilstand, men den kan være generende og hæmmende for dem, der har den. Hvis du er hårdt ramt, kan flydere i øjet påvirke din koncentrationsevne på arbejdet - og i sidste ende din livskvalitet.

Heldigvis findes der en skånsom behandling, der kan afhjælpe problemerne. Det er en ny teknologi, der hedder laser vitreolyse.

Dét, du oplever som flydere i øjet, er rent faktisk slappe vævsfibre og vandlommer i øjets glaslegeme. Det er den store store væskefyldte del af øjets indre, der adskiller øjets linse fra nethinden allerbagerst i øjet.

Med alderen bliver de vævsfibre, der omkranser øjets glaslegeme gradvist mere slappe, fordi glaslegemet ændrer form og skrumper lidt. Det betyder, at fibrene klumper sig sammen og danner vandlommer. Det opleves som uklarheder og flydere i dit synsfelt.

Der findes forskellige typer af flydere i øjet, hvor nogle ikke er aldersbetingede, men også opstår hos unge mennesker.

Flyderne bliver særlig synlige på hvid og lys baggrund og kan dermed være ganske generende, hvis du har mange af dem og samtidig skal koncentrere dig om arbejdsopgaver foran en computerskærm.

Før laser vitreolyse kunne flydere i øjet kun behandles kirurgisk med en øjenoperation. Tilstanden skulle derfor også være endog meget hæmmende, før øjenlægen anbefalede en operation.

I dag kan en moderne øjenklinik, der råder over den optimerede laserteknologi, behandle tilstanden skånsomt og smertefrit. 85% af patienter med flydere i øjet kan hjælpes med laser vitreolyse.

Behandlingen foregår med et meget præcist laserapparat, som man også bruger til at behandle andre øjensygdomme som grå stær og tør AMD (forkalkning i øjet) med.

Laserstrålen ødelægger vævsfibrene, der får nemmere ved at synke til bunds i glaslegemet og dermed ud af synsfeltet. Hver behandling tager cirka 15 minutter pr. øje og kræver typisk mellem 1 og 3 behandlinger.

Eftervirkningerne af laser vitreolyse behandlingen er minimale. Det første døgn efter behandlingen vil patienten opleve forstærket lysfølsomhed på grund af de pupiludvidende øjendråber.

Nogle patienter vil kunne opleve små mørke bobler nederst i synsfeltet. Boblerne vil dog hurtigt fortage sig og de fleste patienter vil kort efter laserbehandlingen opleve et klarere syn.

Dette indhold er sponsoreret.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.